søndag, juli 09, 2006

Metal Søndag 9. juli


Candlemass - Epicus Doomicus Metallicus
Black Dragon, 1986

Alle album jeg skiver om på Metal Søndag er album som alle metalheads burde være kjent med, men Epicus Doomicus Metallicus burde settes høyt på prioriteringslisten til alle metal tilhengere, spesielt hvis man er en tilhenger av doom sjangeren.
Dette er doom klassikeren alle doom fantaster tilber når de ikke er opptatt med å planlegge hvordan de skal begå selvmord. For dette er depressiv musikk av høy klasse. Episk og i sin tid noe av det tyngste som fantes. Hele albumet gir en stemning av smerte, nederlag og ensomhet.

Det er ikke noe negativt å si om dette albumet til tross av at det oser av negativ energi. Sakte og seige tunge riff som gir følelsen av undergang og død. Vi snakker om riff av den gamle skolen som Black Sabbath grunnla. Trommingen støtter opp riffene som er skikkelig kule siege monsterriff (måtte bare nevne riffene igjen)! Vokalen er av Johan Lanquist, og selv om den ikke er like kul som Messiah Marcolin sin gjør den jobben.

Dette albumet kom ut i en tid som var dominert av speed metal og thrash og var dermed ganske annerledes og spesiell. Candlemass la et veldig viktig grunnlag for doom sjangeren og la grunnlag for mange av albumene du kan lese om på fremtidige søndager.

--------

Nå tar jeg sommerferie i 3 uker, så det blir ikke noe mer Metal Søndag før jeg kommer tilbake. I mellomtiden kan dere høre mer på de albumene jeg allerede har skrevet om siden de alle er gode album som kan nytes om og om igjen.
Og dere kan se på metal musikkvideoene fra de gamle postene på nytt igjen. Kanskje dere gjenoppdager dem eller innser at musikken i dem er høres bedre ut nå enn sist gang (dere kan bli overasket hvordan en del musikk blir betydelig bedre etter flere gjennomlytninger). Hvis dere har lyst til å vite mer om bandene i musikkvideoene kan dere søke dem opp på Metal-Archives.com.

Nå over til denne utgavens metal musikkvideoer.

Opeth - Grand Conjuration

TNT - Seven Seas

Voivod - Astronomy Domine
(Pink Floyd cover)

Enslaved - Path to Vanir

Spinal Tap - Hell Hole

Impaled Nazarene - Karmakeddo Warriors

Sunn O))) - Liveopptak fra 2003

0 Comments: