søndag, juli 02, 2006

Metal Søndag 2. juli


Kyuss - Blues for the Red Sun
Dali Records, 1992

Stoner er på mange måter mer en form for alternativ hard rock enn en undersjanger av heavy metal, men det er ingen tvil om at de fleste stoner band henter sin inspirasjon fra Black Sabbath og er tunge nok til å kalles for metal. Kyuss er en av de viktigste pionerene innenfor stoner sjangeren og dermed en god introduksjon.
Dette er tung og groovy metal som er perfekt for late sommerdager der man ikke gidder å gjøre noe som helst. Dette nemmelig metal du kan slappe av til. Kanskje røyke en feit tjall når du først er i gang.

Når det kommer til tung hasjrock er Kyuss det rette valget. Jeg vil påstå en metal samling er naken uten.
Dette albumet har det som trengs for at et stoner metal album skal være bra. Groove og tyngde. Feit bass, bra gitarspill, god rytme og klar vokal. Og dette er et veldig variert album med både raske og seige partier, så man har ingen grunn til å klage.
Dette albumet er som skapt til de stunder i livet du ikke vet hva du har lyst til å høre på eller rett og slett ikke vet hva du skal gjøre. Blues for the Red Sun er noe som gjør kjedsomhet til noe positivt.

Du trenger ikke å være noen hasjrøykende narkoman freak for å høre på dette å like dette. Du trenger ikke en gang å være noen stor metalhead for å digge dette. Stoner stemningen kommer helt naturlig i det man trykker på play.
Så legg deg ned, slapp av og nyt musikken.

-----------------

Og så noen metal musikkvideoer som vanlig.

Celtic Frost - Circle of the Tyrants

Krisiun - Thorns Of Heaven

Rhapsody - Unholy Warcry

The Accüsed - National Embalming School

Metallica - Battery

0 Comments: