søndag, juni 04, 2006

Metal Søndag 4. Juni


Ulver - Bergtatt - Et Eeventyr i 5 Capitler
Head Not Found, 1994

Av alle de norske black metal klassikerne er dette den vakreste av dem alle. For det er få som har klart å lage så bra blanding av black metal og folkemusikk. Og det er kanskje enda færre som har vellykket klart å blande sammen rein vokalbruk med black metal vokal.
Dette er en klassiker uten like.

Dette er et såkalt konseptalbum. Alle sangene er knyttet med hverandre. Det er 6 låter på albumet og de fungerer som 6 kapitler i historien som blir fortalt.
Lyrikken er skrevet på arkaisk norsk med gotiske bokstaver så den kan være litt vrien å lese, men den er absolutt verd å følge med på.
Det hele handler om en ung pike som går seg bort i skogen, det blir mørkt og trollene tar henne. Altså ingen lykkelig slutt (med mindre du er et troll). Historien er som sagt fordelt opp i 6 kapitler og er vakkert fremført. Piken lengter hjem og er redd, og du kan føle med henne.
Og du kan føle trollenes og de mørke krefters ondskap i de brutale delene av musikken.

Dette er et magisk album alle burde ha i sin platesamling, for maken til mer perfekt blanding av hard og myk musikk skal du lete lenge etter.
Du trenger ikke å være noen stor fan av norsk black metal for å like dette albumet, det holder at du liker metal.


--------


Det er litt synd at denne utgaven av Metal Søndag ikke falt på 06.06.06. så her er noen musikkvideoer som plaster på såret.

Twisted Sister - I Wanna Rock

Judas Priest - Electric Eye

Fuck The Facts - This Means Nothing

Lamb Of God - As Palaces Burn

Saxon - Crusader

My Dying Bride - For You

0 Comments: