søndag, mai 14, 2006

Metal Søndag 14. mai


Cannibal Corpse - Butchered at Birth
Metal Blade, 1991

Cannibal Corpse er et av tidenes mest kommersielle suksessfulle death metal band, og derfor er det kult å hate dem. Det er også viktig å påpeke at det er tonnevis med andre band som er bedre enn dem og hvordan de er uoriginale osv.
Men selv om det er bedre band der ute enn Cannibal Corpse kommer man ikke bort ifra at de har laget noen ganske solide album gjennom årene helt frem til i dag. Enkel rettfrem death metal uten for mye tull.

Dette er typisk Cannibal Corpse. Grotesk lyrikk om å skjære opp folk, grov tortur, kannibalisme, voldtekt, tarmer, hjernemasse og blod. Og selvsagt litt satanisme inn i miksen.
Det er alltid morsomt å se for seg all lidelsen i lyrikken. Tarmer som revet ut og spist. Åpne sår som blir brukt som fitte. Ansiktene som vrir seg i smerte og skrekk.
Og om du er av den pinglete typen kan du jo la være å følge med på dem. Det er jo nesten umulig å høre hva de synger uansett.
Selv om lyrikken er underholdene nok er det jo musikken som er viktig. Som nevnt er dette rett frem death metal. Blast beats og vrengte gitarer er standard for denne sjangeren og Cannibal Corpse er ikke noe unntak.
Musikken er brutal og sikkert bråkete for de som ikke er vant til ekstrem metal. En person som ikke hører på death metal mener sikkert også at dette er bare er støy som hvem som helst kan lage, men Cannibal Corpse er litt mer teknisk avansert enn mange tror.

Har du lite peiling på death metal er dette en helt ok album å starte med. Du kan synes at det blir slitsomt å høre på i lengden, men du venner deg raskere till det enn du tror. Og når du gjør det oppdager du forhåpentligvis at dette albumet har noe skikkelig kule riff.

----------------------------

Black Sabbath - Paranoid

Morbid Angel - Blessed Are The Sick

Type O Negative - Everything Dies

Candlemass - Bewitched
Doom dansing er enten det kuleste eller det teiteste jeg har sett på lang tid.
(10 poeng til de som får øye på Dead som var vokalist for Mayhem før han begikk selvmord)

Gwar - Meat Sandwich

0 Comments: