søndag, april 30, 2006

Metal Søndag 30. april


Iron Maiden - The Number of the Beast
EMI Records, 1982

Jeg må beklage på forhånd at dette blir litt kort, men som vanlig har jeg utsatt skrivingen til sist liten.

Iron Maiden er et band alle har hørt om. Når man skal introdusere metal sjangeren for noen er det ikke uvanlig at man starter med å spille dem litt Iron Maiden, og det er heller ikke uvanlig at de får høre sanger fra akkurat dette albumet.
For mange er dette det beste Iron Maiden albumet, men personlig synes jeg at de har gitt bedre album enn dette. Men uansett hva jeg måtte mene om dette albumet er det en skikkelig metal klassiker som burde være i de fleste metal samlinger.

Dette er det første Iron Maiden albumet med Bruce Dickinson på vokal. Han har en mye mer teatralsk og kraftigere vokal enn rockevokalen til Paul Di'Anno (Di'Anno var bandets gamle vokalist i tilfellet du ikke forsto det).
Men vokalen er ikke alt som er bra med dette albumet. Riffene er også kule. Typiske Iron Maiden riff hele veien. Litt resirkulering, men det gjør ikke så mye så lenge det låter bra.
Og det er mange kule sanger som man kan si er klassikere, inkludert to av deres mest kjente og overspilte låter Run to the Hills og tittelsporet.

Skal du begynne å høre på metal er Iron Maiden et ganske greit valg, så hvorfor ikke starte med dette albumet?


------------------

Her er noen musikkvideoer fra Google Video:

Manowar - Warriors Of The World United

Nightwish - Sleeping Sun

Dimmu Borgir - King Of The Carnival Creation (Live)

Deep Purple - Highway Star
Ian Gillan synger litt falsk på dette opptaket

0 Comments: