søndag, april 23, 2006

Metal Søndag 23. april



Kreator - Endless Pain
Noise Records, 1985

Metal Søndag er tilbake! I tillegg til å være neste hele fire uker i Kina tok jeg meg like godt påskeferie da jeg kom hjem. Men nok om det, over til albumet.

Dette er et album du kan se coveret at det er kvalitets metal. En ond barbar med røde øyne og en diger ljå. Du ser han stå over sitt offer. Han bruker den ene enden av ljåen til å slå sverdet ute av hånden til sitt offer og du kan vedde på at han kommer til å hugge han opp med den skarpe enden i samme bevegelsen. Han viser ingen nåde. Ingen medfølelse.
Dette er så metal som du får det.

Men nå er det egentlig musikken som er viktigst her. Og den er tøff som faen.
Dette er den gode gamle tyske thrashen fra 80-tallet. Rå, stygg og drittøff slik god thrash skal være. Produksjonen er ræva, men den passer perfekt inn med det skitne og tøffe lydbildet. Og hører du etter oppdager du at det ligger utrolig gode riff under alt bråket. Det er ikke et eneste dårlig eller kjedelig riff på hele albumet.

Lyrikken er ikke albumets sterke side dessverre. Dette er tross alt laget av tre tyskere som måtte tillatelse fra læreren om å ta seg fra fri fra skolen slik at de kunne dra til Berlin og spille inn dette albumet.
Lyrikken er standard vold og Satan (som passer perfekt til musikken), og prøver å være så ond og fæl som mulig. Den er både tøff og tåpelig på og samme gang, og det har jeg sansen for.
Men man kan ikke klage på vokalen. Den er rå som faen. Mille og Ventor veksler mellom sangene på å være vokalist. Mille er ikke så ond som han er på senere album, men tøff nok. Ventor er bare rå med skikkelig death metal vokal.

Alle med interesse i tøff som faen thrash og old school death metal burde skaffe seg dette albumet snarest.


--------------------


Nå som jeg tilbake kommer Metal Søndag til å være på søndager som vanlig. Beklager bruken av ordet tøft så mye, men det er ikke så mange andre ord som passer for å beskrive musikken til Kreator.

Her er noen metal musikkvideoer fra youtube.com fordi jeg er lat.

Dragonforce - Through The Fire and Flames

Judas Priest - Breaking The Law

Bathory - One Rode to Asa Bay

Necrophagia - Blood freak

Pain Museum - Speak The Name

0 Comments: