tirsdag, februar 07, 2006

Podcasting


Podcast er kort forklart radio på Internett, det som skiller den fra vanlig radio er at programmet kan lastes ned for deretter å spille den av på MP3 spiller eller ganske enkelt på dataen. Det finnes veldig mange podcaster etter hvert og grunnen er vel at mange ser hvor utrolig hendig det er, man velger jo selv hva, når og hvor en vil høre. En kan også sette på pause eller spole tilbake hvis det var noe en ville høre om igjen.

Personlig så bruker jeg ett avspillingsprogram kalt Juice som også står for nedlastingen av podcast programmer. Jeg skal/kan ikke gå i detaljer om hvordan den settes opp, men jeg klarte det så da skulle andre middels pc brukere være i stand til det også. Strengt tatt så trenger man ikke noe program som laster ned og spiller av, men fordelen er at når det er satt opp riktig så ordner programmet automatisk med nedlastinger, og man trenger ikke oppsøke hver enkelt side daglig for å sjekke om det er nye programmer på gang.

Ryktene går om at James Randi skal begynne med podcast, det kan skje hvilken tid som helst nå. Det finnes også andre veldig gode podcaster som kan anbefales. Her er en liten liste som jeg skal prøve å oppdatere etter hvert. Jeg tar gjerne imot tips om gode programmer.

The Naked Scientists™ Online. De har også ett forum.

Skepticality

The New England Skeptical Society Podcast

Oppdatert! The Ricky Gervais Show. Ricky Gervais er mannen bak the Office. Dette er verdens mest hørte podcast og det er ikke uten grunn, hysterisk morsom skepsisme.

Bible geek. Hør både infidel guy og Robert M. Price diskutere alt mulig.

Denne lenken er ikke en podcast men kan enkelt bli brukt som det. James Randi Multimedia . Her finner man media med slike som James Randi, Michael Shermer m.fl.

0 Comments: