lørdag, februar 11, 2006

Kornsirkler, det endelige beviset


Hva er det med kornsirkler egentlig? Jeg husker første gangen jeg leste om dem i en avis for ca 15 år siden, det ble utrykkelig nevnt at dette kunne være det endelige beviset for utenomjordisk eksistens. Etter hvert kom jo internett og en kunne med kun få tastetrykk få all den informasjon en kunne ønske om slike sjeldne temaer, for emner som omhandler det utenomjordiske eller overnaturlige er sjelden kost i norske aviser. De som tar for seg slike ting er som oftest veldig useriøse blader som er helt ukritiske i sitt arbeid, eller så blir de bare nevnt i forbifarten en ytterst sjelden gang av den oppegående delen av pressen.

Men det endret seg altså med internett, med å taste inn ”cropcircles” i en søkemotor så fikk en tusener av treff og de aller fleste lenkene var for kornsirklers antatte overnaturlige opprinnelse. Ikke bare kunne "skaperen" være en UFO, men ånder og annet ble også nevnt. Og hvorfor ikke tro egentlig? Sirklene kunne jo observeres, fotograferes, virket intelligent lagd og hadde noe mystisk og uforklarlig over seg.

Ett par ting har imidlertid dukket opp som kan få en hvilken som helst sterk ”kornsirkel” troende til å begynne å tvile en hel del:

1. Vi vet hvordan de blir laget, flere har stått frem og demonstrert sine metoder og de har konstruert kornsirkler med nøyaktig likt resultat som ”originalene”.

2. Mennesker KAN enkelt lage slike mønstre, de er også i stand til å tenke ut både spøken, hvordan skjule sporene etter seg, mønstrene som blir lagd, når en bør gjøre det, mysteriet og det hele.

3. I de fleste sirklene så finner man ett hull i midten som kommer fra en pinne som konstruktørene setter opp, nok ett bevis for en menneskelagd sirkel.

4. Hvorfor bare om sommeren og ikke om vinteren? Kan det hende at sirkelmakerne finner det vanskelig å skjule sporene etter seg i snøen? Jeg er selvsagt klar over at det ikke er korn om vinteren, men UFO-vennene våre kunne jo lagd engler i snøen eller noe.

5. Det var en dramatisk nedgang i kornsirkler den sommeren ku-galskap hysteriet var på topp. Man kan jo bare lure på hvorfor, kanskje konstruktørene hadde litt respekt for myndighetenes anbefalinger for å redusere smitterisikoen?

6. Hvorfor finner en ikke noen i Sahara eller på sørpolen eller et annet sted langt langt langt borte fra folk?

7. De enkleste mønstrene finner en tidlig i sesongen og de mest avanserte om høsten, det kunne jo få en til å tro at UFO-vennene våre trenger sesong oppkjøring.

8. Jeg kommer i farten ikke på mer, men gi meg tid så skal jeg sikkert komme på noen til.


Så hva mener de som fortsatt tror på kornsirkler i dag? Ett google søk ga faktisk over 100 000 treff. De fleste har vel etter hvert konvertert og er av den oppfatning at det bare er en spøk, det som likevel er litt interessant er at de som fortsatt ”tror”, de tror så utrolig mye mer innbitt nå enn før. De sier at ok, noen mennesker lager også kornsirkler, men de fleste er lagd av UFOer. Faktisk så har de på nesten utrolig vis klart å rasjonalisere alle punktene som er nevnt ovenfor.

Antakeligvis så kunne ingen argumenter, bevis eller fakta overbevist en kornsirkel troende til å forandre sitt syn, han vil tro uansett og prøve å finne motargumenter til kritikken, heller enn å gi etter og si at "joda, du har nok rett. Dette er tøyseri, jeg ser det nå". Desto mer som tyder imot en slik tro, desto mer innbitt vil en slik tro bli, kan det synes som.

Det jeg lurer på er hvordan de som "tror" tolker bildet nedenunder. Bildet er tatt cirka en kilometer i fra stedet på bildet øverst i artikkelen (på samme dagen). Det er i hvert fall bevis godt nok for meg om at skaperen er ett menneske.

Likevel, noen blir visst aldri lei av å bli lurt.

3 Comments:

Anonym said...

noen kornsirkler er så symmetriske at de umulig kunne blitt laget av mennesker.

Anonym said...

sikkert på at dette er mennesker? nei, men de bilde som der sto "fuck" på de er mennesker som har lakt! så hvordan skal mennesker lage disse sriklene på noen få timer å i tillegg få de til å se 3d ut? stråene vil jo også knekke. men de er de di ikke gjør i disse sirklene! di bøyer seg. analyser viser at heile celleveggen er endret og ståeene er fremdeles levedyktige. jeg vet vertafall at de ikke er mennesker som har laget disse sirklene..for mange bevis som viser at mennesker ikke kan lage dette!

z said...

Folk som deg er irriterende. Det er blitt demonstrert gang på gang at disse kornsirklene er laget av mennesker. Skepticality hadde et intervju med en av de som laget kornsirkler og han fortalte om en UFO tulling som påsto et visse mønstre var umulig for mennesker å lage. En av de som drev på med å lage kornsirkler lagde disse såkalte umulige kornsirklene og kontaktet denne UFO tullingen. UFO tullingen svarte med å politianmelde han som lagde kornsirklene.
Jeg synes det er et godt eksempel på hvordan dere troende oppfører dere og hvordan dere bevist ignorerer alle fakta som ikke passer deres livssyn.
Om jeg hadde demonstrert for deg hvordan vi mennesker kan lage kornsirkler hadde du sikkert fortsatt å påstå at vi ikke kan lage kornsirkler. Dere troende er håpløse.