torsdag, februar 09, 2006

Gud så på alt det han hadde gjort, og se, det var overmåte godt


Man hører stadig disse ID-folkene snakke om "intelligent design". Uten å gå så nærme inn på det handler det kort og godt om at jorden er så kløktig satt sammen at det rett og slett må være et intelligent vesen som står bak.

Intelligens kan være så mangt, og jeg har derfor sammenfattet 7 punkter på hva som skiller overmenneskelig intelligens fra menneskers idioti.

Idiot: En snekker som lager et gulv med sprekker, som folk faller ned i.Intelligent: Et vesen som lager en jordskorpe som tidvis sprekker, rister, og lar det bryte ut mengder av lava og som slik dreper en mengde folk.

Idiot: En kokk som ikke vasker seg på hendene etter å ha vært på do, og dermed sprer smittsomme bakterier i maten.Intelligent: Et vesen som lager slike bakterier og virus, og som bl.a. er skyld i Svartedauden, Kolera, AIDS, Ebola og Tyfus.

Idiot: En mann som skal hive en stein over et drivhus, men som ikke klarer det.Intelligent: Et vesen som steller i stand himmellegemene slik at meteroritter med jevne mellomrom utrydder store deler av innbyggerne på planeter, enten ved direkte treff eller drivhuseffekten røyken skaper.

Idiot: En mann som tetter til dassen og lar huset sitt flomme over.Intelligent: Et vesen som er helt tett og som lar store deler av jorden flomme over.

Idiot: En mann som drar frem føneren når kona sitter med frimerkesamlingen sin.Intelligent: Et vesen som lar storm, orkaner og tornadoer gjøre folk husløse år etter år.

Idiot: En mann som tenner på huset sitt fordi han vil ha et nytt.Intelligent: Et vesen som konstruerer skoger slik at de vil selvantenne i ny og ne.

Idiot: En oppfinner som lager alt mulig, og aldri blir fornøyd med noe, slik at han til stadig må kaste det han lager.Intelligent: Et vesen som konstruerer alskens plante- og dyrearter men som lar de samme dø ut fordi vesenet var misfornøyd med dem.

Kort og godt: Argumentet om "intelligent design" holder ikke fordi jorden er ikke intelligent konstruert. Til å være et lykketreff er den jævlig bra, men om noen er ansvarlige, så er de ikke særlig intelligente.


Forfattet av Bierce.

Link

4 Comments:

Anonym said...

Hvis ikke vi hadde vært 'intelligent' og modernisert jorden, ville ikke verden vært forurenset. Dermed ville den fungert akkurat som den skulle, og latt de sterkeste (plantene, dyrene osv) overleve akkurat som alt i naturen.

Vi kødder med systemet og gjør verden overbefolket, noe som på sitt vis ikke er bra, især når fedme er et økende problem siden det setter ned funksjonene til menesket både fysisk og psykisk.
Noe som igjen er viktig å opprettholde siden det er ;vi som styrer verden.
Hvis vi vil ha det bra.

Nå er det jo forsent å snu, man kan snu litt for seg selv og sine, men ikke hele verden, derfor er det (etter min mening) best å leve i det samfunnet man er født inn i og ta vare på dets verdier.

z said...

å shit du har rett. ingen av problemene nevnt i posten eksisterte før mennesker eksisterte

Anonym said...

Poenget er at jorden er intelligent, mer en oss.
Iallefall nå, hvis noen hadde funnet opp jorden, hadde de tenkt på at alt skal gå i en 'sirkel'.
Når noe dør, rotner det og blir til jord, som igjen gir liv til planter, trær og frukter, som gir mat og husly til alt levende, og når de dør starter syklusen på nytt.

Mens nå har vi mange ting som ikke engang kan resirkuleres. Ordentlig.
Det verste er at mange ikke bryr seg nok om det. (noe som nesten er en selvfølge siden det er sånn de er vokst opp)

Så hvis vi vil ta litt bedre vare på verden, kan vi resirkulere, sånn som naturen egentlig ville gjort for oss helt til vi flyttet i hus.

Anonym said...

Z: det er sant :)