søndag, februar 05, 2006

Allah og Herregud


(Bildene er i fra en demonstrasjon i London)

Her er noen bilder av noen som nyter den vestlige verdens ytringsfrihet. Er det ikke flott at ytringsfriheten også inkluderer slike ekstreme meninger som de utviser her?

Bildene er tatt 04.02.06, og grunnen til protesten er misnøye med noen tegninger første gang publisert av Jyllands-posten som liksom viser den såkalte profeten Muhammed.

Her er problemet; hvis protestantene skulle få gjennomslag for sine krav og det blir innskrenkninger i ytringsfriheten, så er muslimene mest sannsynlig de første som blir tvunget til å tie. Flere vestlige land har allerede lover i mot å formidle ideologier som er basert på hat(nazisme), og selv om islam hevdes å bety fred så har de likevel ikke klart å bevise det i praksis ennå. En må også ta i betraktning at innskrenkninger i ytringsfriheten vil mest sannsynlig ramme de med mindretalls meninger og islam er nettopp det i Europa. Så konsekvensen av deres protester kan i "verste fall" bli at de må holde kjeft og ikke vi.

En mulighet som står igjen er da en selektiv ytringsfrihet, en frihet for muslimer og en annen for oss andre, men jeg tviler på om noen politikere vil fremme ett slikt politisk selvmordsforsøk. Så de må gjerne protestere, men det vil neppe gi den ønskede effekt.


Det sies vel kanskje best her.








(Bildene er lånt hos: http://http://www.joels-trumpet.com/)


Annet_,Religion_,Skepsis_

0 Comments: