søndag, april 28, 2024

Metal Søndag 28. april


Finntroll har alltid oset av atmosfære og stemning. En stemning av dype finske skoger hvor ingen mennesker har satt sin fot og hvor underjordiske og overnaturlige skapninger holder til. De har fått det til gjennom knallhard black metal inspirert folke metal og den sære finske musikksjangeren humppa. Så man skulle tro det var en dårlig idé og ta vekk de to musikalske elementene de er kjent for, men Visor om slutet er en halvtime av fantastisk atmosfærisk musikk skapt gjennom bruken av keyboards, akustiske folkeinstrumenter og lyder av villmarken. Musikk som er vakker og vekker fantasien om en usett verden av det som måtte leve dypt under sten og rot eller gjemmer seg bak trærne hvis bare går dypt nok inne i skogen. Musikken veksler mellom dungeon synth, og lyder fra skogen til fantastisk folkemusikk. Låter som får hårene til å reise seg i hvor vakre og mystiske de er til upbeat musikk som man kan se for seg troll og beist danse til rundt et stort bål i nattemørket.

Visor om slutet er den siste Finntroll utgivelsen Katla sang på før han måtte trekke seg som vokalist på grunn av en svulst i halsen. Det er nok av metalband som har gitt ut både akustiske og dungeon synthutgivelser gjennom årene, men dette er uten tvil en av de mer unike i hvordan det høres ut. Det er synd dette er bare en EP og ikke et fullt album siden jeg kunne fint ha hørt en hel time med denne type musikk.

-------------------------------------------------------------------------

Hag Bastard er et amerikansk sludgeband som har gitt ut tre demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

På tirsdag så jeg det norske black metalbandet Witch Club Satan på Sinus i Stormen Konserthus. De imponerte meg ikke så mye med den ene låta jeg hørte før jeg så dem live, men de var virkelig et knallbra liveband med mye energi og skikkelig trykk i låtene. God blanding av riff og satanistisk atmosfære. Showet åpnet med en heksekarakter i en kjole med stort pryd som sto over skuldrene. Jeg antar denne karakteren er Bloodmother. Hun startet ritualet med en kryptisk tale mens tre kvinner i hvite kjoler og ansiktet tildekket kom på scenen med hver sitt objekt som skjulte en blood squib som eksploderte på slutten av talen. De rev av seg kjolene og det viste seg å være bandet, og så satte de i gang å spille. Halvveis var det et nytt rituale med blod hvor de gikk av scenen mens Bloodmother snakket om å beholde dødfødte barn og aborter for magiske ritualer. Da bandet kom på scenen igjen, var de nakne med røde parykker og lange røde kjønnshår parykker som var alt de hadde på seg resten av showet. Jævlig bra konsert, håper å se dem live igjen.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: