søndag, august 20, 2023

Metal Søndag 20. august


Etter å ha gitt tre album som mange anser som bandets svakeste, så var The Stench of Redemption fra 2006 ansett som Deicide sitt store comeback. The Stench of Redemption var albumet som viste at de var i stand til å lage låter som rivaliserte de tidlige klassiske albumene i kvalitet. The Stench of Redemption har fortsatt det samme sataniske og anti-kristne death metalsounden som alle de tidligere albumene, og det er fortsatt brutale saker, men det er en nyere og freshere sound med to nye gitarister. Mye av den klassiske sounden var takket være brødrene Eric Hoffman og Brian Hoffman, de ble sparket ut av bandet i 2004, og erstattet med tidligere Cannibal Corpse gitarist Jack Owen og Ralph Santolla, som av alle ting kom fra det melodiøse heavy metalbandet Millenium. Sistnevnte gitarist hadde absolutt en mer teknisk og melodiøs stil enn hva Deicide er kjent for, og som et resultat, har dette albumet langt mer melodiøse gitarharmonier og gitarsoloer enn hva som var vanlig på tidligere album. Og til tross av det, så tar det ikke noe i fra den brutaliteten og ondskapen som er en såpass stor del av Deicide sitt lydbildet.

Selv om jeg  liker de tre forrige albumene og synes de er undervurderte, så er det ingen tvil om at The Stench of Redemption er flere mil over dem i kvalitet. Dette er alt det et klassisk Deicide album skal være med intens death metal og Glen Benton som spyr ut sitt uendelig hat for kristendommen. The Stench of Redemption er mer enn bare et comebackalbum til den kvaliteten som Deicide var kjent for, det er en klassiker på samme nivå som deres 90-tallsalbum.

-------------------------------------------------------------------------------------

Descent of Man er et amerikansk death metalband som har gitt ut fire selvfinansierte EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



The Exploited cover.

0 Comments: