søndag, april 30, 2023

Metal Søndag 30. april


Etter to album som har velfortjent klassikerstatus, så skulle man tro at de danske thrasherene i Artillery hadde brukt opp alle de gode riffene og ikke hadde så mye mer å by på. Men utrolig nok, i 1990, på slutten av thrashsjangerens gullalder, så gav de ut deres største mesterverk, By Inheritance. By Inheritance er det mest tekniske og kreative Artillery noen gang har vært. Hver låt er stappfull av riff etter riff, alle fantastiske. Hver gang man tror låtene når sitt klimaks, så dukker det opp nye tøffe riff eller en gitarsolo som tar låtene til enda høyere nivåer. Hver låt har så mye som forgår i dem, hver låt har så mange gode riff at de kunne ha fylt hele album. Intensiteten er på høynivå hele veien og med mer energi enn en atombombeeksplosjon. Og til tross av at det er så mange riff og ting som foregår i låtstrukturene, så føles aldri musikken på By Inheritance kaotisk eller at det er for mye gitarjukking eller unødvendig kluss. Det aspektet som kanskje er minst teknisk er trommingen. Den er veldig rettfrem og det er man forventer å høre på et thrashalbum. Den har uansett sitt særpreg og at den ikke er så teknisk er faktisk en bra ting siden den lar gitarharmoniene og riffene komme frem enda mer i lydbildet. Og selvsagt er Flemming Rönsdorf sin vokal på plass akkurat som på de to forrige albumene. Stemmen hans er perfekt til musikken.

En låt som stikker litt ut er coveret av Razamanaz av Nazareth, en av 70-tallets tøffeste hard rocklåter. Det er noen som vil si det er den svakeste låta på By Inheritance, men det er en veldig solid coverlåt som thrasher opp en allerede beinhard låt og gir den nytt liv, noe som en god coverlåt skal gjøre. By Inheritance er et album jeg har sett blitt referert til som et perfekt album i mange anmeldelser. Jo mer jeg hører på dette albumet, jo mer innser jeg at de anmeldelsene har rett. By Inheritance er uten tvil et av thrashsjangerens beste album.

------------------------------------------------------------------------------------

Razorblade Messiah er et nederlandsk thrashband som har gitt ut to selvfinansierte EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: