søndag, februar 19, 2023

Metal Søndag 19. februar


Willy Bendiksen har vært trommis i Jorn og Road, et av Norges første heavy metalband, samt en hel rekke hard rockband gjennom årene. Jeg vet ikke når han dannet sitt soloband Wild Willy's Gang, men i 2005 gav han ut albumet Camouflage som er en god mix av skikkelig heavy metal og hard rock. Med TNT og tidligere Jorn bassist Sid Ringsby, ingen andre enn den legendariske gitaristen Ronni Le Tekrø og vokalist Jan Thore Grefstad som er kjent fra mange band med på laget, så var Wild Willy's Gang en formidabel supergruppe. Ingen av dem med selvsagt unntak Willy Bendiksen er med i bandet i dag, men de satte sitt preg på Camouflage og det er ingen tvil om at deres talent var med på å gjøre det til et minneverdig album. Musikalsk er det heavy metal i riffene, men med en mer hard rockfølelse bak det hele. Det burde ikke komme som noen overraskelse med tanke på hvor mange av medlemmene som har spilt eller fortsatt spiller i TNT og Jorn, og det er heller ikke overraskende at musikken oser av både 70- og 80-tallet. Camouflage er litt for moderne til at det kunne ha kommet ut i noen av de to nevnte tiårene, men musikalsk, så har de fanget opp essensen til mange av de klassiske hard rock og heavy metalalbumene som kom ut den gang.

To låter som står ut er den mer doominspirerte Just Another Antichrist og deres cover av Joinin' the Crowd av det norske prog rockbandet Aunt Mary. Just Another Antichrist er betydelig tyngre og seigere enn resten av låtene, en type låt man ikke foreventer fra et slikt band som Wild Willy's Gang. Joinin' the Crowd er veldig lik originalversjonen og det motsatte av Just Another Antichrist i at det ikke er noe spesielt hard låt. Det er uansett en god låt og fungerer veldig bra sammen med 70-talls følelsen som mye av albumet har. Det er ingen svake låter på Camouflage, det er noe en hver fan av god gammeldags hard rock og heavy metal burde sjekke ut, spesielt hvis de allerede er fans av TNT og Jorn. Camouflage fanger opp alt det som gjør de to nevnte bandene så bra samt som at det står på egne ben med sin egen identitet.

----------------------------------------------------------------------

Supermodel Taxidermy er et canadisk thrashband som har gitt ut to demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

13. februar døde Tim Aymar av matforgiftning. Det er ikke så mange år siden jeg skrev om et av albumene han brukte sin mektige stemme på, 313, men han er uten tvil mest kjent fra Pharaoh og Control Denied. Men han er ikke det eneste store tapet denne uken. Majk Moti som spilte gitar på alle de klassiske Running Wild albumene døde den 16. februar. To utrolig talentfulle musikere som nå er dessverre døde.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: