søndag, februar 13, 2022

Metal Søndag 13. februar


Brendon Small burde være et kjent navn for de som er opptatt av både animasjon og metal. Han er mannen bak Home Movies og Metalocalypse, sistnevnte handler om det fiktive death metalbandet Dethklok. Brendon Small er ikke bare mannen bak Metalocalypse, men også stemmeskuespiller for flere av karakterene og står bak musikken til Dethklok. Så det er ingen tvil at han er en mann med mange talenter, så jeg ble rask interessert i hans soloprosjekt separat fra Dethklok da jeg fant ut om det for noen år siden. Brendon Small's Galaktikon går bort i fra den melodiøse death metalsounden han pleier å spille i den animerte serien og går for en ren vokal i motsetning til growlingen han pleier å gjøre når han gjør stemmen til Nathan Explosion. Galaktikon er i stedet et progressiv konseptalbum som forteller en science fiction historie. Han er en talentfull vokalist som får frem følelsene han ønsker i låtene og og jeg er villig til å kalle hans gitarspill fantastisk, og med en legende som Gene Hoglan på trommene, så vet du at helheten i musikken er velspilt. Riffene er varierte og tar tydelig inspirasjon både fra rock og metal. Jeg ønsker ikke å dra opp Dethklok altfor mye siden Brendon Small's Galaktikon står på egne ben, men det er ingen tvil om at mye musikken hadde passet godt i en episode av Metalocalypse.

Galaktikon er et tvers igjennom episk album. Det er ikke av den overtekniske typen progressiv metal full av lange soloer og gitarjokking, men av den typen som setter god låtskriving og riff fremfor å vise hvor teknisk flinke musikerne er. Galaktikon er et album fans av både progressiv metal og prog rock burde sjekke ut, samt fans av Metalocalypse. Det er gått mange nok år siden siste sesong til at vi vet at det neppe blir flere episoder, så tørster du etter mer musikk av Brendon Small og ikke har noe imot av fraværet av death metal, så har du all grunn til å høre debuten til Brendon Small's Galaktikon.

-------------------------------------------------------------------------------

Sintage er et tysk heavy metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Roman Kostrzewski døde av kreft i en alder av 61 år gammel den 10. februar. Han var vokalist for det legendariske polske speed metalbandet Kat og et av de største ikonene i den polske metalscenen.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: