søndag, juni 30, 2019

Metal Søndag 30. juni

Helstar - A Distant Thunder
Metal Blade Records, 1988

Helstar var et av de bandene som bare ble bedre og bedre gjennom 80-tallet. De to første albumene er blant de største klassikerne når det ikke bare kommer til USPM, men også speed metal. De ble bare mer geniale for hvert album, og når de gav ut A Distant Thunder, så hadde de nådd perfeksjon. A Distant Thunder er uten tvil et de albumene som definerte den amerikanske siden av power metalsjangeren. Vi snakker om riff og gitarspill som rivaliserer det meste i alle sjangre. Tøffe, raske riff som galopperer slik at man kan føle vinden i ansiktet mens man rir ut på slagmarken med sverdet i hånden. Som sagt er de to forrige albumene ansett som klassikere, men A Distant Thunder er hvor de virkelig ble tight i både det instrumentale og i låtskriving. Dette er også albumet hvor James Rivera skinner i gjennom som vokalist. Han holder ikke tilbake på noe som helst, men han føles aldri overdramatisk, og når han treffer de høye notene, så treffer han hardt og presist. For å komme tilbake til det instrumentale, så fortsetter de med thrashelementene de adopterte på det forrige albumet. Thrashelementene er ikke åpenlyse nok til at dette føles mer som er thrashalbum enn et power metalalbum, men de er effektivt brukt til å gjøre den tøffe musikken enda tøffere.

Selv om de to forrige var mer enn nok geniale til å gi Helstar status som et ikonisk band i den halvveis bortglemte amerikanske siden av power metal, så er A Distant Thunder hvor de nådde nivået til metalguder. Det er utrolig mye variasjon i både riff og trommer, samt den allerede nevnte låtskrivingen, så alle låtene har et særpreg. Det er null tvil om at dette er den episke og harde 80-talls musikken som man forventer fra gammel Helstar. Det nærmeste man kommer til en svak låt er avslutningen, som er en cover av He's a Woman, She's a Man av Scorpions. Det eneste negative med den er at den stikker litt ut og er ikke like genial som de originale låtene. Det er uansett en energisk og tøff cover, så det er ikke mye å klage på. Elsker du ekte metal, om enn det er heavy metal, speed metal eller skikkelig power metal, så er A Distant Thunder en obligatorisk klassiker.

-------------------------------------------------------------

Blasteroid er et gresk teknisk death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Den 13. juni døde Nature Ganganbaigal, men det er først de siste dagene at nyheten kom ut. Han er kjent fra det mongolske bandet Tengger Cavalry, som var en viktig del av å popularisere bruken av strupesang og mongolsk folkemusikk sammen med rock og metal. Selv om han var født og oppvokst i Beijing, og det var der bandet holdt til frem til de flyttet til USA, så var han godt kjent med sin mongolske herkomst og kultur, og gjorde det til en del av hans identitet. Selv om Tengger Cavalry hadde mye lav kvalitetsmusikk på de senere albumene, så står de tidlige albumene som klassikere i denne fusjonen av asiatisk folkemusikk og metal. Hans død er et tap for sjangeren.

Nå over til metal musikkvideoer.

Satan Jokers - Euphorie

Shakra - Save You from Yourself

Savatage - Sleep

0 Comments: