søndag, juli 15, 2018

Metal Søndag 15. juli

Sleep - Volume One
Tupelo Recording Company, 1991

Sleep er uten tvil et av de mest ikoniske bandene innenfor både stoner og doom. Deres seige riff og lange trippy låter var med på å definere stoner som en egen sjanger på 90-tallet. De er omtrent like viktig for utviklingen av stoner som Kyuss, og i likhet med Kyuss, så er debutalbumet deres litt anderledes enn de langt mer kjente og klassiske albumene som kom ut senere. Volume One er betydelig mer rå, aggressiv og med klare hint av hardcore. Det er fortsatt seig og sakte musikk, men med den hese og ropende vokalen, så er dette mer sludge metal enn stoner metal. På toppen av det hele, så er det deler av enkelte låter hvor de skrur opp tempoet og lar hardcoreinspirasjonen komme tydelig frem. Men til tross av disse ulikhetene fra de mer ikoniske albumene de kom til å gi ut senere, så er dette fortsatt et Sleep album. Det er tungt som faen, og det er nok hint av klassisk doom i mange av riffene slik at fans av stoner og doomsjangeren kan digge dette. Og digger du sludge, så burde du absolutt sjekke ut Volume One siden dette kan anses som et av de aller første sludge metalalbumene.

Man kan lure på hvordan stonersjangeren hadde sett ut i dag om Sleep hadde fortsatt med denne sounden, men jeg er glad for stilskiftet. Det er en bra ting at de droppet hardcore elementene og begynte i stedet å tilbe Black Sabbath. Sleep fungerer best når de spiller lange trippy låter som handler om hasjrøykende karavaner og hellige fjell. Volume One er ikke en klassiker på lik linje med de senere albumene, men ønsker du å høre en sint versjon av Sleep og hvordan de startet, så er det ingen grunn til å hoppe over dette albumet. Ja, de senere albumene er bedre, men dette er fortsatt et stykke med solid metal.

----------------------------------------------------------

Stallion's Mane er et canadisk heavy metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Heathen Beast - Drowning of the Elephant God 

Quiet Riot - Love's a Bitch

Hellish Outcast - Your God Will Bleed

0 Comments: