søndag, april 15, 2018

Metal Søndag 15. april


Iron Maiden - Live After Death (World Slavery Tour '85)
Picture Music International, 1985

Live After Death er ofte sett på som det beste livealbumet til Iron Maiden. Jeg har tidligere skrevet en anmeldelse av musikken på livealbumet, så denne anmeldelsen handler om det visuelle fra videoen, som først kom ut på VHS i 1985, så senere på DVD. Konserten er fra deres World Slavery Tour, som var for å promotere deres da nyeste album, Powerslave. Set designet er fantastisk med antikke egyptiske hieroglyfer og pyramider slik som på platecoveret til Powerslave. Det ser fantastisk ut med bruken av lys og de spesialeffektene som er brukt under låtene, inkludert en gigantisk animatronisk versjon av bandets maskot, Eddie, som beveger på seg i bakgrunnen på slutten av showet. Dette er fra bandets gullalder, så de er i topp form. De er så energiske som man bare kan få det og det er aldri kjedelig å se dem bevege seg over hele scenen mens de spiller. Man kan både se og høre hvorfor de er ansett som et av verdens beste liveband. Og siden dette er fra deres klassiske periode, så får se vi det uvante synet av Bruce Dickinson med langt hår.

Har man en av de nyere DVD-utgavene, så får man en bonusdisk med del to av dokumentaren om historien til bandet, Behind the Iron Curtain videoen de gav ut i 1984 og en rekke andre godsaker. Er du en fan av Iron Maiden og høy kvalitets heavy metal, så er dette en obligatorisk utgivelse.



Iron Maiden - Behind the Iron Curtain
Picture Music International, 1984

Behind the Iron Curtain er en miks av liveopptak og diverse andre ting fra deres turne i Polen, Ungarn og Jugoslavia under den kalde krigen i 1984. De møter på fans som kun kan høre på metal i skjul siden vestlig musikk er ulovlig og vi får se livet på turnebussen og stedene de besøker. Viktigst av alt, så er det opptak fra de forskjellige showene de spiller. Denne videoen er forlengst utsolgt og er kun på VHS her i vesten, mens Japan fikk den også på Betamax og Laserdisc. Den beste måten å se denne filmen i dag er som bonusmateriale på DVD-utgaven av Live After Death (World Slavery Tour '85). Ikke bare er dette en betydelig letter utgave å spore opp , men det er mer å se på. Den originale VHS-kassetten var bare 30 minutter lang med 20 minutter med musikk og 10 minutter med andre opptak, mens utgaven som er på bonusdisken på Live After Death er 50 minutter lang og med langt flere sanger og opptak fra turneen. Behind the Iron Curtain er en interessant tidskapsel som viser Øst-Europa på 80-tallet og har mange gode opptak av Iron Maiden som spiller, så det er en selvfølge at denne filmen er verdt å se.


------------------------------------------------------------------------

Aquilla er et polsk heavy metalband som har gitt ut tre demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Fates Warning - Seven Stars

Witchseeker - Killing of Mankind

Anabantha - Vampiro

0 Comments: