søndag, november 12, 2017

Metal Søndag 12. november

Untimely Demise - City of Steel
Selvfinansiert, 2010

Fra den canadiske prærien kommer det canadiske thrashbandet Untimely Demise. De har så langt gitt ut tre album og de holder seg trofast til den sinte og aggressive stilen av god gammeldags thrash metal. De forstår at thrash handler om riff og de sørger for at alle låtene er fulle av dem. Både riffene og vokalstilen minner om de tyske thrashbandene fra 80-tallet, men måten de bruker melodier og gitarsoloer på minner om mer moderne melodiøs death metal. Det er typisk thrash, men moderne nok til at de ikke føles som enda et retroband. Det fungerer og det er lett å like City of Steel, men det er ikke et genialt album på noen måte. Det er heller ikke et svakt eller dårlig album på noen måte, bare ikke så bra som det bandet gav ut i ettertid.

For det som gjør dette til et band som er virkelig verdt å sjekke ut er oppfølgerne, men siden dette er fortsatt et bra nok album, så skriver jeg om det her før jeg takler de senere albumene. De selger dette og de andre to på CD på deres Bandcamp, og det er verdt å skaffe seg alle tre når man først er i gang. For liker du hva man hører på City of Steel, så vil du elske oppfølgerne, og det er fantastisk å høre hvordan de utvikler seg gjennom albumene.

----------------------------------------------------------

Kalabira er et filippinsk black metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres SoundCloud.

På den 9. november døde tidligere Faith No More vokalist Chuck Mosley. Det var han som sang på de to første albumene før de slo igjennom med Mike Patton på vokal. Han var også en kort tid vokalist før på punk rocklegendene og hardcore pionerene Bad Brains på starten av 90-tallet, samt en rekke andre band. Han var ikke aktiv i metalsjangeren utover at han var i Faith No More, men det er uansett et tap for oss alle at han døde.

Nå over til metal musikkvideoer.

Diamond Lane - Cheating Death

Internal Bleeding - Fabricating Bliss

Savatage - Edge of Thorns

0 Comments: