søndag, september 03, 2017

Metal Søndag 3. september

Twilight Force - Heroes of Mighty Magic
Nuclear Blast, 2016

Etter å ha gitt ut noe av det beste som har kommet ut av power metalsjangeren på mange år med debuten Tales of Ancient Prophecies i 2014, så kom endelig oppfølgeren Heroes of Mighty Magic i 2016. Oppfølgere er aldri enkle, spesielt når den første er et mesterstykke, så Heroes of Mighty Magic er dømt til å skuffe. Debuten hadde tøffe riff i et stort bombastisk lydbilde fylt med magi og episke eventyr. Heroes of Mighty Magic har mye av det samme, men riffene er dyttet langt tilbake i lydbildet til fordel for de symfoniske elementene. Lydvolumet på både gitar, bass, vokal og trommer er altfor lavt siden de ikke får lov til å overdøve de symfoniorkestret. Er du ute etter tøff power metal, så er det best å holde seg til debuten. Men digger du det episke og hele fantasyaspektet i denne type power metal, så har du et fantastisk album å se frem til. De har skrudd opp det symfoniske hele veien med et dramatisk lydbilde fylt med krigere med sverd, trollmenn, alver, dverger og drager. Jeg prøver å unngå og missbruke order episk for mye her, men alt er virkelig episk fra start til slutt. Selv om selveste metalmusikken er blitt dyttet i bakgrunnen, så er det fortsatt den bombastisk og lynraske typen power metal fylt med dobbelbass og svære gitarsoloer, og selvsagt flott vokal med falsett og mye følelse. Det er også verdt å nevne at Joakim Brodén fra Sabaton returnerer som gjestevokalist på et av sporene. Albumet høres akkurat ut som platecoveret ser ut.

Musikken høres ut som den er laget for en Disney film til tider og er alt det de som hater power metal beskylder sjangeren for. Twilight Force er ikke redd for å være corny og cheesy, og de har skapt noe fantastisk innenfor det fundamentet Rhapsody satte for sjangeren på slutten av 90-tallet. Jeg er fortsatt litt skuffet over at det ikke er like tøft som debuten, men jeg er en løgner om jeg ikke innrømmer at jeg lar meg fange opp i den fortryllende stemningen. Hadde de skrudd opp lydvolumet på metaldelene mye høyere, så hadde dette vært en klassiker. Men det er hva det er, nemmelig scoret til en ikkeeksisterende fantasy musikal, potensialt laget av Disney, med power metal i bakgrunnen.

---------------------------------------------------------------

Skull Vultures er et canadisk heavy metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.

Texas Hippie Coalition - Angel Fall

Caliban - Memorial

Children Of Bodom - Deadnight Warrior

0 Comments: