søndag, juni 11, 2017

Metal Søndag 11. juni


TNT er et av de mest suksessfulle bandene som noen gang har kommet fra Norge. Albumene deres fra 80-tallet er ansett som klassikere av de fleste hardrockere. Men i likhet med mange av puddelrockbandene fra den tidsperioden, så har 90-tallsalbumene gått litt i glemmeboken. Når folk snakker om TNT, så blir Realized Fantasies fra 1992 veldig sjeldent nevnt. Det er litt synd siden det er solid album som har alt det som gjorde 80-tallsalbumene gode. Man har de melodiøse riffene og solide gitarsoloene til Ronni Le Tekrø, som var med på å gjøre de klassiske albumene til nettopp klassikere. Man har selvsagt samspillet mellom han og bassist Morty "Black" Skaget, som skaper den gode TNT stemningen. Og selvsagt er den amerikanske vokalisten Tony Harnell på plass med sin fantastiske stemme. Han kan virkelig treffe de høye tonene, og i 1992, så var stemmen hans fortsatt i god form. De hadde også den veldig talentfulle amerikanske trommisen John Macaluso på dette albumet. Han gjorde kanskje ikke så mye ut av seg som han kunne siden trommene ikke var i fokuset da de spilte dette inn, men det er ingenting å klage på siden alt høres riktig ut.


Så jeg må konkludere at det er datoen som har noe av skylden for at Realized Fantasies ikke nevnes så ofte som 80-tallsalbumene deres. Kommersiell hard rock hadde så vidt gått i andre retninger på grunn av grunge, så puddelrock hadde ikke den samme kommersielle salgskraften den brukte å ha. Jeg antar også at siden dette er album som er såpass typisk for klassisk TNT, så føles det ikke så fresh som forgjengerne. Låtene er heller ikke like ikoniske og geniale. Men de er heller ikke dårlige eller middelmådige, så hvis man digger TNT, så gi dette albumet en del runder i platespilleren. Det er mye bra musikk på Realized Fantasies for de som hører etter.

----------------------------------------------------------

The Isdal Cadaver er et amerikansk melodiøs death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP som dere kan høre på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.0 Comments: