søndag, mars 27, 2016

Metal Søndag 27. mars
Når man tenker på tidlig britisk grindcore, så tenker man først og fremst på Napalm Death og Carcass, men det er et tredje band som er nesten like viktig som de to nevnte bandene. De ble dannet i Ipswich i 1985 under navnet Raw Noise før de skiftet navn samme år til Extreme Noise Terror. De var en del av den britiske punk og hardcorescenen den gang, og det kommer tydelig frem i dette albumet. Musikalsk sett er det snakk om rå og rask crust punk som er inspirert av Discharge og Amebix. Det er omtrent null hint av metal i musikken utover at de er inspirert av crossover og det er et langt stykke i fra den mer death metalbaserte sounden de skulle utvikle på de senere albumene. Men til tross av mangel på metal, så er det ingen tvil om at musikken er brutal og tung. Det er to vokalister som spyr ut venstreradikal hat rettet imot både regjering og finansverdenen. Det er selvsagt låter om hvordan kjøtt er mord, politiet er fascistiske bøller, jorden ødelegges av forurensing og alt det man forventer fra band fra crust siden av punk. Det er virkelig sint musikk hele veien både lyrisk og gjennom den råe bruken av raske riff og tromming.

Er dette like genial og nyskapende som det Napalm Death og Carcass gjorde på slutten av 80-tallet? Nei, men det er fortsatt jævlig bra musikk som har inspirert utallige crustcore og rene grindcoreband siden det kom ut i 1989. Dessuten er det nesten en selvfølge at hvis man liker ren old school grindcore, så liker man dette albumet. Det er sloppy og primitiv musikk med mye energi, aggresjon og hat. Med andre ord, alt det rå og sint punk, hardcore og grindcore skal være.

-------------------------------------------------------

The Old Garden Geranium er et italiensk melodiøst death metal band med en selvfinansiert EP ute. dere kan høre hele EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.0 Comments: