søndag, september 14, 2014

Metal Søndag 14. september
Gamma Ray er et av de bandene som alle power metalfans ser ut til å elske, men alle ser ut til å mislike eller ignorere de første tre albumene med Ralf Scheepers på vokal. Ikke fordi Ralf Scheepers er noen dårlig vokalist (tvert imot), me fordi alle heller vil høre Kai Hansen og fordi disse albumene ikke er skikkelig power metal i deres ører. De er helt rett på det siste punktet når det kommer til Sigh No More. Med unntak av noen riff her og der, så er dette ren heavy metal. Personlig, så liker jeg heavy metal mer enn power metal, så jeg liker dette albumet bedre enn mange av de senere albumene. Det er også en god dose hard rock i låtene med en fin dose 80-tallsnostalgi. Ralf Scheepers er vokalisten, men man kan høre Kai Hansen synge i bakgrunnen på flere låter, og den kommer mer tydelig frem på As Time Goes By. Selv om han er bakgrunnsvokalist, så er heldigvis gitaren hans alt annet enn i bakgrunnen når det kommer til tøffe riff og gitarsoloer.

Sigh No More er andre og nest siste albumet som er heavy metal og med Ralf Scheepers på vokal før Kai Hansen tok over all vokalen og skrudde opp tempoet. De dundrer ikke i vei med dobbelbass og hyperraske power metal riff enda med andre ord. Folk vil heller snakke om de senere albumene og kalle dem klassikere, men for meg er det de tidlige Gamme Ray albumene som er klassikere. jeg foretrekker de mer simple låtene med en god 80-tallspowerballade her og der. Dette albumet handler om den gode gamle heavy metal og hard rock stilen, og det gjør det til et magisk album i mine ører.

----------------------------------------------

Svartalfheim er et brasiliansk enmanns black metal band med en demo ute. Dere kan høre noen låter på prosjektets Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.
0 Comments: