søndag, november 10, 2013

Metal Søndag 10. november
Norge er kjent for black metal, og er det en stilart vi er nr. 1 på, så er det symfonisk black metal. Vi var først ut med stilen takket være Emperor og Dimmu Borgir. Dimmu Borgir som er vårt mest kjente band utenlands startet ut i denne stilen før de ble et glattpolert popband. Troll er bandet til Nagash Blackheart, som begynte som bassist og keyboardspiller for Dimmu Borgir samme året dette albumet kom ut. Drep de kristne er ikke så ulik Dimmu Borgir i konsept, bare betydelig mye mer black metal. Riffene er råe og grimme, mens keyboardene er majestetiske og episke samtidig som at de er mørke og dystre. Til tider minner de litt om Finntroll. Dette er veldig typisk norsk symfonisk black metal, men heldigvis ikke for melodiøs som mange andre band i stilen. Råskapen er der og det symfoniske elementet høres ut som en del av det faktiske lydbildet.

Drep de kristne har en genuin black metalstemning og høres ut som ekte black metal. Dette er et perfekt eksempel på at symfonisk black metal kan være like kvlt som ren black metal. Dette er metal for norske black metalkrigere som liker å drepe kristne.

--------------------------------------------------


ФС ПROJEKT er et russisk power metal band som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre hele EP-en på deres Bandcamp.

0 Comments: