søndag, september 18, 2011

Metal Søndag 18. september


Solomon Kane - The Dread
Selvfinansiert, 1983

Tradisjonell doom tok så vidt form på 70-tallet og utviklet seg til en sjanger på 80-tallet. De bandene som spilte doom den gang var få og obskure, og det var først på 90-tallet at det virkelig ble en skikkelig doom scene. En håndfull av 80-tallsbandene er kjente og kjære navn for de fleste metalheads i dag, men mange av bandene fra den tidsperioden er dømt til evig obskuritet (ikke et ord i følge ordboken, men det burde være det). Solomon Kane er et av de bandene. De gav ut demo i 1983 med bare en låt. Det er det hele. Du kommer nok aldri til å finne en fysisk kopi, men heldigvis eksister denne ene låten ute på nettet i mp3-format. Den er et 6 minutter langt liveopptak med rå og blytung doom. Vokalen minner litt om Ozzy, bare mye råere. Hovedriffet som går gjennom låta er sakte og lagte til en skikkelig headbanger rytme. Det eneste negative er at gitarsoloen er råtten.

Denne demoen er ikke direkte en klassiker, men det er lite stykke musikkhistorie all fans av doom kommer til å digge. Bandet er fremdeles aktiv etter alle disse årene, så det er et vagt håp om noe mer enn denne demoen i fremtiden. Liker du doom, så kan du sette av 6 minutter av ditt liv og høre på The Dread, enten på Myspace eller Youtube.

-------------------------------

Brutal Agitation er et indisk melodiøst death metal band som har gitt ut en selvfinansiert EP. Du kan høre hele EP-en på deres Myspace.

På torsdag var Uriah Heep på Glassheim. De er ikke metal, men absolutt en av de viktigere bandene i utviklingen av sjangeren. Å se dem live var fantastisk og det var utrolig at de har klart å holde seg i så bra form etter alle disse årene. De spilte noen få nyere låter, men hovedfokuset lå på det klassiske 70-tallsmatrialet. Det var en god konsertopplevelse og jeg håper det ikke er altfor lenge til neste gang de spiller her i Norge.

Det er også verdt å nevne at Thin Lizzy coverbandet Yellow Pearl var oppvarmingsbandet.

Nå over til metal musikkvideoer.

Trollech - Ve stinu starych dubu

Twisted Sister - Burn in Hell

Faith No More - Ashes to Ashes

0 Comments: