søndag, mars 06, 2011

Metal Søndag 6. mars


Mötley Crüe - Shout at the Devil
Elektra, 1983

For de av dere som tror Mötley Crüe er bare et puddel rock band fra 80-tallet, så trenger dere å høre Shout at the Devil. Jeg skrev om debuten en tid tilbake og om hvordan den hadde en del metal i seg, men dette er det albumet hvor de virkelig kommer frem som et metalband. Dette er fucking heavy metal med skikklig headbangingrytmer. Dette er albumet hvor sleaze rock fylt med sex, drugs & rock ’n’ roll kolliderer med ekte metal. Man må være fysisk død for å ikke kjenne riffene strømme gjennom kroppen sammen med trommene. Låtene er hovedsakelig midttempo og ikke noe spesielt fancy, men det de mangler i speed og teknikk tar de igjen med ren holdning og følelsen av metal. Så selv om dette er kommersiell partyrock, så føles det omtrent som et stykke undergrunnsmetal. Man blir dratt ut på gatene i L.A. og ned i den skitneste undergrunnen fylt med dop og skitten sex. Shout at the Devil er selveste definisjonen av sleaze.

Jeg kunne ha fylt denne anmeldelsen med en del musikkhistorie om bandet og alt det der, men det eneste dere trenger å vite om dette albumet er at det er midttempo headbanging hele veien og at dette er en obligatorisk klassiker for en hver fan av heavy metal. Dette er et av de albumene man virkelig kommer til å fortsette å høre på livet ut, så finn frem hårsprayen, gi faen i alt og alle, og party resten av livet.

---------------------------------

Ressurection er et amerikansk thrash band med to demoer ute. Dere kan høre den siste demoen i sin helhet på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Leaves' Eyes - My Destiny

Six Feet Under - The Day the Dead Walked

Nightwish - Bye Bye Beautiful

0 Comments: