søndag, september 19, 2010

Metal Søndag 19. september


Blasphemy - Blood Upon the Altar
Osmose Productions, 1989

En ting jeg ikke har skrevet om på Metal Søndag er demoer. Jeg eier ingen av de klassiske demonene innfor metal siden de er nesten umulig å få tak, så jeg har bare hørt dem som bonusspor og nedlastete mp3-filer. Men det er egentlig ikke god nok grunn til å ikke skrive om dem, så her er Blood Upon the Altar.
Canadiske Blasphemy har vært aktive siden 1984 og 1989 gav de ut denne demoen som dyttet black metal til noe mer ekstremt. Den råe og primitive lyden sammen med bruken av blast beats startet kanskje riktignok i Brasil, men canadiske Blasphemy var blant de første som brukte det på den måten vi assosierer med moderne black metal. Når man hører på dette, så er det vanskelig å tro at det er fra 1989 og at det er en demotape man hører på.
I tillegg til tidlig bruk av blast beats, så er dette ekstremt brutalt og rått på en og samme gang. Dette er prototypen på tidlig finsk black metal og war metal som kommer fra Singapore, ikke bare på grunn av rå brutalitet og ekstrem satanisme, men også i bruken av betydelig mørkere og dypere vokal enn det som er vanlig i black metal. Denne demoen er alle tilhengere av brutal black/war metal sin våte drøm.

Digger du ekstrem metal som virkelig er ekstrem, satanistiske ritualer, tidlig ekstrem metal og grindcore og ekte black metal, så må du høre denne demoen. Det er et viktig stykke musikkhistorie som er virkelig hardtslående. Denne demoen er å få tak i som bonusspor på Gods of War. Nuclear War Now! har også reutgitt Blood Upon the Altar som LP-plate, men er dessverre utsolgt nå.

----------------------------

Liklukt er et norsk death metal band som har vært aktive siden 1994 og gitt ut fem demoer siden deg gang. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Jeg så på Backstreet Girls på Glassheim i går. De er et fantastisk hard rock band, men ikke metal. Jeg trenger ikke å si hvor kult det var å se dem live, så jeg skal bare nevne at det var et kult svensk symfonisk metal band under navnet Lapis Lazuli som varmet opp for dem. De gjorde en god jobb med å blande hardt og melodiøst sammen, det eneste negative er de kanskje burde slippe seg litt mer løst og virkelig kjøre på med det harde og kanskje ha noen gitarsoloer. Men utover det anbefaler jeg dere alle å sjekke dem ut både live og på plate.

Nå over til metal musikkvideoer.

Devil Sold His Soul - Clouds

Testament - Practice what you Preach

Nevermore - What Tomorrow Knows

0 Comments: