søndag, mai 09, 2010

Metal Søndag 9. mai


Blind Guardian - Follow the Blind
No Remorse Records, 1989

Blind Guardian sitt andre album er ikke en like stor speed metalklassiker som debutalbumet, og det er ikke et power metal mesterverk som oppfølgerne. Men en ting skal det ha, og det er at det er faen meg en bra mellomting.
Låtene her er virkelig tøff tysk speed metal som er på vei til å bli moderne power metal. Riffene sammen med bruken av dobbelbass kom til å bli standarden for sjangeren. Blind Guardian var selvsagt ikke alene om å spille speed metal på denne måten, men det var de som sto fremst i utviklingen av tysk power metal.
Musikken er en perfekt blanding av en majestetisk stemning og hjernedød headbanging. Med andre ord er dette er musikk man kan nyte mens man tenker på episk fantasylitratur eller hvis man bare ønsker tøffe riff å headbange til.
Som vanlig når man snakker om Blind Guardian, så må man nevne vokalen til Hansi Kürsch. Hører man på mye 80-tallsmetal er stemmen hans ikke noe problem, men det er nok av de som hater den. Jeg antar fordi mange forbinner power metal med ren og pen vokal, men disse folkene er forvokste babyer og det er null grunn til å ta deres meninger seriøst.

En jævlig god grunn til å skaffe seg dette albumet er Valhalla. Den er fantastisk live (har aldri sett Blind Guardian live, men har hørt og sett opptak), så det er greit å skaffe seg dette albumet slik at du kan lære deg den utenat. Det er selvsagt andre grunner til å skaffe seg dette albumet. Den viktigste er at det er et virkelig kult album og livet blir litt mer verdt å leve når du har dette albumet.

---------------------------

Malinconia er et gothic metal band fra Ukraina. De har gitt ut en demo og du kan høre den på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Poostew - Medicide

Trouble - Psalm 9

Cirith Ungol - King of the Dead

0 Comments: