søndag, november 22, 2009

Metal Søndag 22. november


Twisted Sister - You Can't Stop Rock 'n' Roll
Atlantic, 1983

Twisted Sister kommer alltid til å være et band som må nevnes når man snakker om heavy metal. Frontmann Dee Snider sin overdrevende og stygge sminke fikk bandet til å stå ut bland alle de overfeminine puddel rock bandene, deres musikk var ikke glattpolert hard rock, men rettfrem heavy metal og var for mange langt mørkere og farligere enn de fleste andre band i den kommersielle hard rockverdenen. Deres andre album You Can't Stop Rock 'n' Roll er heavy metal i sin enkeleste og rene form, og i det store og det hele er det eneste den trenger å være. Det er ikke et historisk viktig album som deres første, som hadde hint av tidlig speed metal. Det er heller ikke et album som har alle de kjente og kjære slagerne som oppfølgeren har. Dette er midttempo heavy metal uten noen overraskelser og ikke noe mer enn det.
Og det er nettopp det som gjør dette albumet til en klassiker. Det er nesten litt kjedelig å høre på første gang, men etter en stund flyter det bare så perfekt. Man blir påminnet at grunnen til at man hører på metal er ganske enkelt fordi det er metal. Hele den generelle ideen med riff som er hardere enn hva man finner i pop/rock med en litt farligere atmosfære. Det er ikke dypere enn det og det trenger ikke å være det heller. Folk som hører på metal som er opptatt av mer ekstreme eller progressive grener av sjangeren kan avvise dette som kjedelig, men det er fordi de har glemt hva metal egentlig er. Uansett hvor banalt og generelt de måtte synes dette albumet er, så kommer man ikke bort i fra at det er rent og ekte. Når man har hørt dette albumet noen par ganger kan man føle det like mye som man kan høre det.

CD-utgaven kommer med EP-en med samme navn de gav ut samme året som bonusspor. Låtene der er omtrent like solide som de som er på albumet, men de burde høres på som en separat utgivelse.

----------------------

Zealotry er et amerikansk death metal band som har gitt ut en selvfinansiert EP. Du kan høre den på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Moonsorrow - Aurinko ja Kuu
Fanvideo.

Ningen-Isu - Yuurei Ressha

Savatage - Gutter Ballet

0 Comments: