søndag, januar 25, 2009

Metal Søndag 25. januar


Faith No More - King for a Day, Fool for a Lifetime
Slash/London Records, 1995

Faith No More er kanskje ikke det første bandet man tenker på når man snakker om metal, men så lenge de er på Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives er det fritt frem for meg å skrive om dem på Metal Søndag. De er på Metal Archives på grunn av de tidligste albumene og ikke det jeg skal skrive om i dag, men forandrer ikke det faktum at dette albumet er en klassiker.
Det er flere metal riff her og der, men det er hovedsakelig snakk om veldig variert pop og rock innfor flere sjangre. Faith No More har alltid vært variert i låtutvalget, men på dette albumet går de virkelig inn for spille alt mulig. Alt i fra heavy metal til punk til jazz osv.. Mye av rocken på dette albumet har en unik 90-tallsfølelse som kan gi litt nostalgi.
Vokalen til Mike Patton er som alltid flott å høre på og han er en genial låtskriver, men han er ikke så fryktelig eksperimentell og sær på King for a Day, Fool for a Lifetime som han har vært på andre album og prosjekter.

Er du ute etter å høre Faith No More spille metal er ikke dette det beste albumet å starte med, men det betyr ikke at du burde ignorere dette albumet. King for a Day, Fool for a Lifetime viser at Faith No More er flinke til det meste og er ingen amatører. Det var det første Faith no More albumet jeg hørte og som introduserte meg til deres fantastiske musikalske verden. Jeg håper at King for a Day, Fool for a Lifetime kan gjøre det samme for deg.

-----------------------------

Gylve "Fenriz" Nagell is the greatest man to have ever walked this earth.


Metalguden Fenriz fra Darkthrone er et geni og denne siden er dedikert til videoer der han viser sitt geni. Hvis du ikke elsker Fenriz har du ingen rett til å kalle deg selv for en ekte metalhead.

-----------------------------

Nightside Glance er et symfonisk black metal band fra Hviterussland som har gitt ut en demo. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Rotten Sound - Exit

Grailknights - Moonlit Masquerade

Endstille - Dominanz

0 Comments: