søndag, januar 11, 2009

Metal Søndag 11. januar


Amebix - Arise!
Alternative Tentacles, 1985

Amebix er et punkband fra Bristol som ble dannet i 1978. De var pionerer i en rå, mørk og stygg form for punk som vi i dag kaller for crust. De hadde råskapen til The Sex pistols og den mørke tyngden til Black Sabbath. Etter som årene gikk ble de mer og mer påvirket av thrash og speed metal, og da de endelig gav ut sitt første album Arise! hadde de blitt til et fantastisk metal band.
Arise! har en råskap mange moderne black metal band kan bare drømme om, en ufyselig stemning som det meste grindcore og moderne crust kan se langt etter, og primitive riff som er av topp kvalitet. Dette albumet er et historisk viktig stykke innfor grim og rå musikk.
Riffene er så drepende effektive og samtidig så simple at de kan konkurrere med legender som Venom og Hellhammer.
Vokalen er fylt med så mye hat og gift at man får tårer i øynene av høre på dem. De ligger et perfekt sted i mellom britisk punk og tidlig black metal vokal. The Baron Rockin Von Aphid spyr ut den mørke og pessimistiske lyrikken med perfeksjon.
Låtene på dette albumet er en blanding primitiv og punkaktig speed/thrash metal og mørk doom. Stemningen er en perfekt balanse av ekstremvoldelig raseriutbrudd og selvdestruktiv håpløshet. Det er øyeblikk der man kan miste pusten helt når man lever seg inn i musikken.

Arise! er et unikt stykke innfor både metal og punk. Flere generasjoner av black metal, sludge metal, doom, grindcore og crust punk har dette albumet å takke for at de i det hele tatt eksisterer. Er du villig til å gi dette albumet noen virkelig dype gjennomlytninger åpner det seg en hel ny verden av brutalitet og tortur. Fuck okkultisme, hedendom og horror, dette er sekulær og virkelig grusomhet i musikkform.
Knus de svake. Stå imot de sterke.

------------------------------

God of War er et amerikansk death metal band av den tekniske varianten. De har gitt ut to demoer og du kan høre låter fra dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Gévaudan - The Anti-Art

Dokken - In My Dreams

Joe Thrasher - Speed Kills

1 Comment:

z said...

jeg får det til å høres ut som det bare er negativitet, men det er et lite stykke av håp i The Darkest Hour:

Some say our fate is sealed and help to tie the knot
Some say that this may be the lull before the storm
But there's one piece of nature everyone's forgot
And that's, "The darkest hour is always before the dawn!"