søndag, november 30, 2008

Metal Søndag 30. november


Iron Maiden - Killers
EMI, 1981

Killers var det andre og siste Iron Maiden albumet med Paul Di'Anno på vokal. Så godt som alle Iron Maiden fans har Killers og vet hvor tøft dette albumet er.
Men det er en hel haug med yngre metalheads der ute som har minimal kunnskap om Iron Maiden og som bare har hørt noen par album med Bruce Dickinson på vokal. Disse ungdommene trenger å få det banket inn i hodet at dette er et av Iron Maiden sitt aller beste album (alt Iron Maiden gav ut på 80-tallet er et av deres beste album). Vokalen til Paul Di'Anno er den gode gamle rock/punk typen som er som skapt for tidlig Iron Maiden.
I likhet med det første albumet er dette rett frem NWOBHM med den perfekte dosen av både punk og prog rock som gjorde Iron Maiden til et unikt band. Dette har også i likhet med det første albumet mer variasjon sammenlignet med de senere albumene. Man finner selvsagt de typiske Iron Maiden riffene her, men det er flere ikke fult så typiske låter også.
En ting som man kan være sikker på er at dette albumet har geniale riff av den klassiske NWOBHM typen. Den instrumentale låten Genghis Khan er et godt eksempel med sin brutalitet som var uhørt i 1981.

Man må hate metal for å ikke like dette albumet. Er man blitt bortskjemt på ekstrem metal kan det til nød bli litt kjedelig første gang man hører på dette albumet, men man må være musikalsk tilbakestående om man ikke liker Killers etter andre gjennomlytning.
Har du hørt på metal i over et år har null unnskyldninger for å ikke ha hørt dette albumet. Dette er selveste definisjonen på en NWOBHM klassiker.

-----------------------------

Torture Division er et svensk death metal band som har gitt ut to demoer. De er ganske tøffe og du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

The Mentors - Get Up and Die

Transmetal - Infierno De Dante

Kong - Stockhouse

0 Comments: