søndag, juni 22, 2008

Metal Søndag 22. juni


Terrorizer - World Downfall
Earache Records, 1989

Når man snakker om amerikansk grindcore kommer man ikke unna å snakke om Terrorizer. På en tid da grindcore hovedsakelig besto av enkle riff som ble spilt fort i to minutter i strekk av talentløse amatører var Terrorizer unike. De besto av profesjonelle musikere med virkelig talent og lagde virkelige låter med solide riffstrukturer som var langt mer komplekse enn det som var av grind på den tiden. Alle av dem hadde erfaring fra andre kjente grind og death metal band, så man kan si at Terrorizer er en supergruppe.
Riffene på dette albumet er definisjonen på tøft, hardt og raskt og har de beste elementene av grindcore, thrash og tidlig death metal i seg.
En av de tingene som gjør dette albumet til en av de store klassikerne innfor grindcore og tidlig ekstrem metal er produksjonen. Jeg er ingen ekspert på sånt, men gitar, bass, trommer og vokal ligger akkurat høyt nok forhold til hverandre. Man kan høre alle instrumentene godt nok uten at noen drukner i de andre.
Vokalen til Oscar Garcia ligger et sted mellom tradisjonell hardcore vokal og tidlig death metal vokal og er som skapt for grind. Gitarriffene til Jesse Pintado er tøffere enn de tøffeste og bassen til David Vincent har en perfekt råskap. Trommespillet til Pete Sandoval gjør absolutt jobben og selv om det finnes bedre trommespillere der ute er det absolutt ingenting å klage på.

Bedre kombinasjon av grindcore og tidlig death metal skal du lete lenge etter. Dette er absolutt et av sjangerens beste album og jo mer du hører på det jo mer innser du det.

----------------------------------

Tyrants er et black metal band fra Italia som har gitt ut to demoer. Hvis du har lyst til å høre god melodiøs black metal anbefaler jeg deg å sjekke ut deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Opeth - Master's Apprentice

Marduk - Throne Of Rats

Stonegard - Hunter

0 Comments: