søndag, mai 11, 2008

Metal Søndag 11. mai


Hellhammer - Demon Entrails
Century Media/Prowling Death, 2008

I tidligere utgaver av Metal Søndag har jeg skrevet om to viktige black metal pionerer, nemmelig Venom og Bathory. Begge spilte rå og primitiv speed metal med et ekstremt stygt lydbilde og hadde satanistisk lyrikk, og begge blir sett på som blant de viktigste bandene i den første bølgen av black metal.
Men det er et tredje band som er minst like viktig for tidlig black metal, nemmelig Hellhammer. Hellhammer ble dannet i Sveits året 1982 og var direkte inspirert av Venom til å spille ekstremt stygg og rå necro støy. Rundt 1983 gav de ut flere demo kassetter som ble spredd rundt til fans av ekstrem undergrunnsmusikk, inkludert norske black metal veteranene Mayhem. Uten Hellhammer hadde neppe Mayhem vært Mayhem, og de hadde aldri laget black metal klassikeren Deathcrush.
Disse demoene er en av black metal sjangerens største skatter, men de er nesten umulig å få tak i siden det bare ble laget noen få kopier av hver demo. Derfor er det utrolig bra at de har gitt ut Demon Entrails i år som er en samling av disse demoene. Endelig kan fans ekte black metal eie en offisiell kopi av dem. Kanskje ikke like kvlt som eie en av de originale kassettene, men det er da i det minste verd noe at dette er en offisiell Hellhammer utgivelse.

For de av dere som ikke er kjent med Hellhammer, men med gammel Celtic Frost kan dere kjenne igjen riffstrukturene. Både Tom G. "Satanic Slaughter" Warrior, Martin "Slayed Necros" Ain og Steve "Evoked Damnator" Priestley var i dette bandet før de dannet Celtic Frost. Hellhammer er absolutt forløperen til Celtic Frost, bare mer primitivt og rått.
Og for de av dere som ikke er kjent med Celtic Frost kan dere forestille dere Venom på sitt mest primitive og styggeste, bare verre. Hellhammer for det mest innfor både black metal og crust punk til å høres pent ut.
Dagens unge kommer neppe til å forstå Hellhammer, heller ikke de fleste metalheads som vokste opp med Twisted Sister for den saks skyld. Dette bandet er bare for fans av ekstremt stygg musikk og vanlige dødelige får dekke over ørene og løpe så langt vekk de kan fra dette bandet.
Men hater du sollys og elsker stanken av oppråtning og død er dette bandet for deg.

---------------------------

Metalian er band fra Canada som spiller god gammeldags speed metal. De har gitt ut to demoer og du kan høre noen låter fra dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Zed Yago - The Invisible Guide

The Scourger - Hatehead

Rotten Sound - Targets

0 Comments: