søndag, desember 02, 2007

Metal Søndag 2. desember


Iron Maiden - Powerslave
EMI, 1984

Dette er uten tvil et av de beste albumene Iron Maiden har gitt ut. De ufattelige effektive monsterriffene og den fantastiske vokalen til Bruce Dickinson på dette albumet er Iron Maiden på sitt absolutt beste. Bare de to første Iron Maiden albumene kan konkurrere med Powerslave.
Åpningssporet Aces High knuser det meste av det Iron Maiden har gitt ut tidligere med nakkebrekkende speed og fantastisk vokal. 2 Minutes to Midnight har solid lyrikk og stemning så det holder, og selv den instrumentale Losfer Words (Big 'Orra) som er sikkert bare er der som fyllmateriale er fantastisk.
Det er poengløst for meg å nevne hver eneste låt og si at de er gode, men jeg må nevne at gitarsoloen på The Duellists er drittøff. Faktisk er gitarsoloene gode og solide gjennom hele albumet.
Ellers må jeg også nevne den 13 minutter lange Rime of the Ancient Mariner som av slutter albumet. Liker du episk metal kommer du til å pisse på deg første gangen du hører på Rime of the Ancient Mariner.
Hele albumet er fantastisk uten svakheter og er en lytteropplevelse som blir bedre og bedre hver gang du hører på Powerslave. Selv etter alle disse årene er dette albumet friskt og i stand til å gi meg gåsehud.

Liker du god metal liker du dette albumet, spesielt hvis du er fan av tradisjonell heavy metal og/eller power metal. Powerslave er absolutt blant de mange flotte klassikerne som kom ut det magiske året 1984 og det bare tåpelig å utsette innkjøpet av dette albumet om du ikke har det fra før.

--------------------------------------

Helldrunk er et thrash band fra Peru. De gav ut en demo i 2005 og du kan høre den deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Hermética - Evitando El Ablande

Dying Fetus - Homicidal Retribution

Ratos de Porão - Agressão Repressão

0 Comments: