søndag, desember 16, 2007

Metal Søndag 16. desember


Tarkus - Tarkus
MGA, 1972

Tarkus er det første metal bandet i Peru. De ble dannet i 1971 og gav ut dette albumet året etter. De splittet opp etterpå fordi musikken deres var for tung for det peruanske folket.
Nå er jeg neppe den eneste som er overasket over at det var et tidlig 70-talls metal band i Peru. Det er absolutt et av de siste landene i verden jeg kunne tenke meg at et av de første metal bandene i verden skulle komme fra.
Musikken er overraskende solid heavy metal som ligger et sted mellom Deep Purple og Judas Priest. Om det ikke hadde vært for at så godt som ingen utenfor Peru har hørt om dem skulle jeg sagt at de var et viktig ledd i utviklingen av heavy metal.
Riffene og trommingen er metal som bare faen, og selv om vokalen er litt skrall til tider har den sine øyeblikk. Produksjonen er røff og ikke så bra som den kunne ha vært, men samtidig har den en gammeldags sjarm.

Dette er glemt og oversett klassiker innfor metal. Dessverre er den også nesten umulig å finne. Skulle du finne en kopi på en Internett-auksjon eller en platemesse kan du forvente å måtte betale femsifrede beløp. Da er det biligere å spore opp en av ny utgivelsene.
Tarkus har stått opp fra de døde for å spille live i år, så det blir nok trykket opp flere kopier av dette albumet som et resultat av det.
Hvis man ser bort fra de ekstremt dyre originalkopiene er dette absolutt et album som er verd å spore opp. Så lenge du liker god gammeldags heavy metal og ikke har så mye imot litt svak produksjon har du ingenting å tape.

-------------------------------

Ash er et amerikansk black metal band som har gitt ut 2 demoer. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Eyehategod - Jackass in the Will of God

Tang Dynasty - Choice

Dew-Scented - Turn To Ash

0 Comments: