søndag, oktober 21, 2007

Metal Søndag 21. oktober


Saxon - Saxon
EMI, 1979

Når man snakker om NWOBHM er det nesten umulig å ikke nevne Saxon. De er et av de første bandene i NWOBHM scenen som virkelig ble kjent og fikk kommersiell suksess, og de er også et av de få NWOBHM bandene som fremdeles er aktive.
Gamle Saxon album er obligatoriske for en hver metalhead som har en interesse i NWOBHM, og deres første album er et bra sted å starte en Saxon samling.
Saxon spiller i likhet med mange andre NWOBHM band tradisjonell heavy metal med den gode klassiske metal stemningen som er nesten umulig å gjenskape i dag. Hører man etter er det en del hard rock elementer i musikken i tillegg til heavy metal. Hvis jeg ikke tar helt feil kommer metal elementene i Saxon fra Judas Priest, mens hard rock delene er UFO inspirert.

Til å være tidlig NWOBHM og deres første album er dette veldig imponerende. Man finner ikke noe feil med dette albumet. Riffene, låt skrivingen og alt det andre er skikkelig solid og bra gjennomført. Det eneste man klage på er at dette albumet er ganske utdatert og gammeldags sammenlignet med senere NWOBHM klassikere. Albumet er heller ikke så fryktelig spennende på første gjennomlytning, men tro meg når jeg sier at dette albumet blir utrolig bra å høre på etter en stund.
Liker du god gammeldags metal er dette et album som absolutt er verd å sjekke ut. Jeg skriver tross alt ikke om dårlige album i denne spalten.

-------------------------------

Ne Obliviscaris er et progressivt black metal band fra Australia. De har gitt ut demo i år og den er fantastisk! Du kan høre hele demoen på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Nightingale - Nightfall Overture

Zimmer's Hole - Re-Anaconda

Melvins - Honey Bucket

0 Comments: