søndag, oktober 14, 2007

Metal Søndag 14. oktober


Isis - Oceanic
Ipecac, 2002

Sludge doom eksisterer i mange former og varianter. Alt fra stoner sludge til groovy sørstatsrock inspirert sludge. Den varianten vi skal se på denne søndagen er den som mange kaller for atmosfærisk sludge eller post metal.
Isis er et perfekt eksempel på atmosfærisk sludge med sine blytunge riff og ambient atmosfære. Som sagt er riffene blytunge, men de har en nesten rolig følelse over seg. De har en klar progresjon og solid struktur som gjør at de aldri blir kjedelige å høre på selv om de fleste låtene er nesten 10 minutter lange.
Trommingen er også veldig effektiv og funker perfekt sammen med musikken.
Vokalen er som i de fleste sludge band av hardcore varianten. Det er mange metalheads som ikke liker (moderne) hardcore vokal, men de trenger ikke å bekymre seg. Vokalen er ikke overdreven aggressiv eller frempå på dette albumet, men heller noe som er en del av lydlandskapet. Jeg tror mange kommer til å bli positivt overasket hvor effektivt Aaron Turner bruker sin vokal på Oceanic.

Dette albumet krever en del tålmodighet og gjentatte gjennomlytninger, men til tross av dette er sjansene for å kjede seg på første gjennomlytning lik null. Hele albumet er et fantastisk lydlandskap skapt med tunge riff som hadde gjort Black Sabbath stolt.
Om du liker atmosfærisk metal og tunge lydlandskaper er dette det perfekte albumet for deg. Dette er et album man kan høre på resten av ditt liv uten å gå lei.

----------------------------------

Isle of Avalon er britisk power metal band som har gitt ut en demo og selvfinansiert EP. Du kan høre 2 låter fra EP-en på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Lizzy Borden - Council For The Cauldron

Iced Earth - Ten Thousand Strong
Hvorfor trodde de at denne videoen var en god idé? Musikken er bra og alt det der, men selveste videoen er jo latterlig teit.

Dimmu Borgir - The Sacrilegious Scorn
Ok jeg trekker tilbake det jeg sa om Iced Earth sin musikkvideo, DETTE er latterlig teit. Jeg kan ikke si at jeg er stolt over å være norsk etter å ha sett dette.

0 Comments: