søndag, september 09, 2007

Metal Søndag 9. september


Vio-lence - Eternal Nightmare
Mechanic, 1988

80-tallet er uten tvil gullalderen for thrash. Hvorfor? På grunn av album som Eternal Nightmare.
Dette albumet har riff som dreper lytteren. Dette høres ut som en overdrivelse, men riffene er så tøffe at du ganske enkelt blir drept om og om igjen når du hører på dette albumet. Gitarrytmene er geniale, gitarsoloene er geniale, bassen er genial (i den grad at den klarer å holde følge med gitarene), hele albumet er genialt.
Jeg trenger neppe å nevne at trommingen også er genial. Den er ganske enkelt voldelig.
Det er sikkert noen som ikke kommer til å synes at vokalen er like genial, men den funker perfekt sammen med musikken og er ganske unik. Den er av den lyse sorten, så om du fortrekker thrash vokal av den grovere sorten kan du heller fokusere på riffene.

Dette albumet er en hver thrash fanatikers våte drøm og det er alt egentlig trenger å vite og trenger ikke å skrive mer. Så enkelt er det.
Løp og kjøp med andre ord. Det eneste du kommer til å angre på er at du ikke skaffet deg Eternal Nightmare tidligere.

-------------------

Gurtholfinn er et folkemusikkinspirert black metal band med doom elementer fra USA. De har gitt ut 2 demoer og du kan høre låter fram dem på deres Myspace.

Jeg var på metal konsert på Glassheim i går og så Hjallarhorn, Bullet og Thunderbolt. Alle bandene var gode, men Thunderbolt var uten tvil best. Det var god konsert opplevelse, og til og med de lokale oppvarmingsbandene var gode for en gangs skyld.

Her er denne ukens metal musikkvideoer.

Viikate - Nuori Mies Nimetön

Black Debbath - Den Femte Statsmakt

Fudge Tunnel - Sunshine Of Your Love

0 Comments: