søndag, september 02, 2007

Metal Søndag 2. september


Motörhead - Bomber
Bronze, 1979

Motörhead er uten tvil et av metal sjangerens viktigste band. De er sammen med Judas Priest pionerer innfor speed metal som er grunnlaget for power metal og thrash, og de er uten tvil den viktigste inspirasjonskilden til de første black metal bandene Venom, Hellehammer og Bathory.
Motörhead er kjent for sin mix av tøff som faen heavy metal, punk og god gammeldags Rock 'n' Roll. The Kinks, MC5, Jimi Hendrix og andre 60-talls band er uten tvil inspirasjonen her.
Men siden Motörhead er metal (uansett hva Lemmy måtte mene) kan man finne både Judas Priest og Black Sabbath elementer i musikken. Black Sabbath elementene kommer tydelig frem på låter som Lawman og Sweet Revenge.
Ellers er resten av albumet tøffe som faen låter som knuser alt annet som kom ut i 1979 (inkludert Overkill). Åpningssporet Dead Men Tell No Tales, Sharpshooter, Poison, Stone Dead Forever og resten av låtene på album er alle klassikere som er like gode i dag som den gang. Men det er uten tvil at det er tittelsporet som er det store høydepunktet på dette albumet. Tøffere Rock 'n' Roll basert heavy metal skal du lete lenge etter.

Dette er et album som har hold seg godt over årene. Enten du er en fan metal eller god gammeldags Rock 'n' Roll er dette et album du ikke kan leve uten.

--------------------------

Dørkun er canadisk black metal band som har gitt ut en demo. Dette er black metal slik den skal være, primitiv og stygg, og du kan høre den på deres Myspace.

Og igjen har jeg ikke noe annet å skrive, så her er metal musikkvideoer.

Chrome Division - Serial Killer

Death SS - Transylvania

Haggard - The Final Victory

0 Comments: