søndag, september 16, 2007

Metal Søndag 16. september


Cirith Ungol - Frost And Fire
Liquid Flames/Metal Blade, 1980

Cirith Ungol er uten tvil et unikt og legendarisk undergrunnsband. Dannet i 1972 i Los Angeles av Greg Lindstrom, Jerry Fogle, Robert Garven fordi de hatet The Beatles og ønsket å spille heavy metal. I 1980 gav de ut sitt første album Frost And Fire og har siden den gang blitt tilbedt av metalheads som vet hva som er ekte metal.
Så hvorfor er de et undergrunnsband? Hvorfor er de ikke like store som Judas Priest og Iron Maiden? Svaret er ganske enkelt at de var (og fremdeles er) for sære. Det var umulig for et band som spilte ekte heavy metal å konkurrere med de radiovennlige bandene i LA. Det var nesten skrekk og gru blant publikum når de kom opp på scenen med forsterkere dekorert med hodeskaller med rødglødende øyne på og en musikk som var alt annet enn radiovennlig rock.

Musikalsk sett er riffene rettfrem old school 70-talls heavy metal med en episk atmosfære, ofte på grenselandet til doom metal. Det er dessverre ikke så tydelig på dette albumet som er mer rock 'n' roll til tider enn metal, men ikke tro at dette albumet er noe svakt av den grunn. Tvert imot, jeg vil våge å påstå at Frost And Fire er bedre enn det meste som kalles metal nå for tiden.
Vokalen til Tim Baker er et annet element som er med på å gjøre Cirith Ungol unik. Rå og jævlig, nesten hva man kan forvente fra et black metal band. I likhet med Varg Vikernes sin vokal krever den en god del gjennomlytninger før den kan verdsettes.
Cirith Ungol høres kanskje helt for jævlig ut på første gjennomlytning, men etter en del gjennomlytninger kommer deres genialitet frem. De er ganske enkelt ekte metal på sitt beste.

-----------------------------

Joe Thrasher er 110 % fucking thrash fra Canada! De har gitt ut en demo så langt og du kan høre utdrag fra den på deres Myspace.

Sleazegrinder har skrevet en ganske kul artikkel om Cirith Ungol som du kan lese her.

Nå over til metal musikkvideoer.

Su Ta Gar - Bizitzaren Borroka

Napalm Death - Incinerator

Municipal Waste - Heabanger Face Rip
Velg GORE VERSION!

0 Comments: