søndag, august 26, 2007

Metal Søndag 26. august


Manilla Road - Crystal Logic
Black Dragon Records, 1983

Manilla Road er selveste definisjonen på ekte episk heavy metal og US power metal. De er guder innfor ekte metal og Crystal Logic er uten tvil et av deres viktigste mesterverk.
Alt stemmer på dette albumet. Riffingen og trommingen er en perfekt blanding av ekte heavy metal, NWOBHM, prog, doom og tidlig power metal. Vokalen er den unike stemmen til Mark "The Shark" Shelton. Den er nasal og en smule rar, men passer inn perfekt.
Dette albumet er hypnotiserende og drar lytteren inn i en magisk verden der bare fantasien setter grenser. Du må være ganske fantasiløs og ikke særlig glad i metal hvis du ikke får gåsehud av musikken og lyrikken.

Albumet åpner med Prologue som varer i knappe et minutt og trettifem sekunder før Necropolis setter i gang. Necropolis er veldig simpel heavy metal, men samtidig er den genial og en personlig favoritt. Det er umulig å beskrive hva som gjør den så genial. Sjansene er store for at du kommer til å høre på den flere ganger på rad før du er klar til å gå videre til neste spor.
Den er etterfulgt av Flaming Metal System som er et bonusspor fra 2002 utgaven. Dette er god metal som bare Manilla Road kan spille, men det er tittelsporet som kommer etter som er den virkelige klassikeren. Liker du solid metal kommer du til å elske Crystal Logic, spesielt om du er en fan av doom og NWOBHM.
Feeling Free Again er rettfrem enkel radiovennlig heavy metal, men utrolig nok ødelegger den ikke den episke følelsen for resten av albumet. Dette er faktisk en ganske god låt.
Den episke ekte metal følelsen er straks tilbake i det øyeblikket The Riddle Master setter i gang, tett etterfulgt av The Ram. The Veils of Negative Existence er solid doom av den gamle skole. Garantert en godbit for doom fans.
Men det virkelig høydepunktet på dette albumet er Dreams of Eschaton. Å si at den er episk er en underdrivelse. Dette er en av de låtene som får meg til stille spørsmål om min mentale helse, spesielt når vokalen snakker direkte til meg inn i hodet mitt. Man må være klinisk død for å ikke få gåsehud av dette.

Crystal Logic er et album alle tilhengere av ekte metal må ha i sin platesamling. Liker du ikke dette har du ingen grunn til å kalle deg selv for en metalhead og kan like godt bare begå selvmord.

-----------------

Abske Fides er funeral doom band fra Brasil som er direkte dødelig. Hør på deres depressive død og undergang på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Enthroned - Evil Church
fan video

Cult of Luna - Leave Me Here

U.D.O - Thunderball

0 Comments: