mandag, august 07, 2006

Per-Aslak Ertresvåg er ingen skeptiker!

Per-Aslak Ertresvåg er ingen skeptiker. Han har ikke bare skrevet en lite sannferdig bok, han har en veldig dårlig side på veven også. Han liker sensasjon det skal han ha, men alt tyder på at han villig vekk forkaster sannheten i bytte mot det spektakulære. Her er noen artikkeler fra hans side:

  • Når vann elsker Mozart
    Forbløffende oppdagelse av japanske forskere; vann blir påvirket av både musikk og menneskenes tanker.
  • En dødelig coctail
    Det går ikke å i dag å skille mellom legal og illegal økonomi. Mafiaen er over alt.

Som underholdning går alt men desverre så er det alltid noen som kjøper både boka og innholdet. Heldigvis så har Dagbladet denne gangen tatt med meninger fra en skeptiker (noe media ikke gjør for ofte!), Asbjørn Dyrendal sier i artikkelen:

- Ertresvåg eksemplifiserer en type konspirasjonsteori jeg gjerne kaller for «myten om det onde brorskap» - fortellingen om en supersammensvergelse som enten styrer verden eller som er på god vei til å gjøre det. [...] Det er ingen ende på ville ideer hos Ertresvåg eller hans kilder. Slik blir det når man kaster seg på alt fra alternativ fysikk og medisin til alternativ historie med andres «profetiske innsikt» og egen entusiasme som eneste medhjelper, skriver han på Forskning.no


Tro endelig ikke at dette vil føre til noe som helst, forlaget vil aldri trekke boken og Per-Aslak Ertresvåg vil aldri dementere noe av det som står. Det er tross alt ett levebrød i at folk tror på slikt oppgulp.


Link

0 Comments: