søndag, august 20, 2006

Metal Søndag 20. august


Mayhem - Deathcrush
Posercorpse, 1987

Mayhem er et av Norges første, viktigste og mest kjente black metal band. Det har blitt begått både mord, selvmord og kirkebranner blant bandets medlemmer, og generelt har bandet levd opp til sitt eget navn.
Men det har ikke så fryktelig mye med musikken å gjøre (ok, kanskje litt) og det er ikke min oppgave å undervise dere om bandets historie. Jeg er her for å undervise dere om god metal.
Litt historie blir det siden dette denne ep-en er på sitt vis er starten på norsk black metal og på den andre bølgen av black metal (jeg kommer til å skrive litt om den første bølgen i senere utgaver av Metal Søndag).

Musikalsk er dette albumet drittstygt og jævlig. Et helvetes bråk som fungerer som en definisjon på dårlig smak. Med andre ord slik black metal skal være.
Folk som ikke hører på metal (eller i det minste ikke ekstrem metal) kommer til å ha liten glede av denne ep-en. Dette er metal med skikkelig necro produksjon og vrengte gitarer.
Riffene er rå som faen og er kanskje det beste med denne ep-en. Vokalen er umenneskelige skrik fra Helvete. Dette er ikke moderne black metal, men det er litt vanskelig å tro dette kom ut i 1987.

Er du en tilhenger av black metal av den gamle skole burde ikke nøle et sekund med å skaffe deg Deathcrush.

------------

Og så er det metal musikkvideoer som vanlig

Running Wild - Conquistadores

Mastodon - Iron Tusk

Venom - Countess Bathory

Queensrÿche - Revolution Calling

Deicide - Scars Of The Crucifix

Yngwie J. Malmsteen - Baroque & Roll

0 Comments: