søndag, september 08, 2024

Metal Søndag 8. september


Som et av Brasils eldste thrashband og et av de eldste bandene i den første bølgen av black metal, så er det ingen tvil om at Vulcano har sin plass i tidlig ekstrem metals utvikling. Uten dem så hadde kanskje ikke Sarcófago og Sepultura eksistert. De startet som et mer tradisjonelt heavy metalband i 1980 under navnet Astaroth, for så å bli til Vulcano i 1981 i São Paulo, noe som kan tydelig høres i deres første store utgivelse fra 1985, livealbumet som ganske enkelt heter Live!. Men man kunne også høre mye råskap inspirert av mye hardere metal og at Vulcano var et band som var i ferd med å ta musikken til Venom og Slayer til nye nivåer. Deres første studioalbum, Bloody Vengeance som kom ut den 10. august i 1986, er et album som best kan beskrives som rått. Rå lyd gjennom en lo-fi lydproduksjon og ikke minst gjennom den bestialske sounden av ren ondskap som kan beskrives som både tidlig black metal og tidlig death metal. Raske og intense riff av den illsinte og sloppy sorten med trommer som kjører på med blast beats og en vokal som kun kan beskrives som skrik fra Helvetes flammer, så kan Bloody Vengeance beskrives som et av de mest brutale albumene fra året 1986.

Jeg brukte ordet sloppy, men dette er tightere spilt enn mye av den ville og primitive støyen som kom til å definere brasiliansk thrash og tidlig black metal. Bloody Vengeance er et tvers igjennom bra spilt album som går lynraskt gjennom låtene slik at albumets åtte låter er over på bare 23 minutter. Det er ikke lange spilletiden for et album, men med tanke på hvor intens og hardt alt er, med bare det atmosfæriske sporet Voices from Hell som det nærmeste man får en pause, så er det mer enn nok juling som både øreganger og hjerne kan takle. Bloody Vengeance er et satanistisk mesterstykke av både thrash, tidlig black og death metal, og en av de tidligste klassikerne i ekstrem metal.

--------------------------------------------------------------------------

Purple Lung er et amerikansk doomband som har gitt ut to demoer/EP-er, dere kan høre dem på deres Bandcamp.

P.K. fra det ikoniske black metalbandet Abigor begikk selvmord den 2. september. Det er synd å miste noen med slikt et talent.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: