søndag, september 15, 2024

Metal Søndag 15. september

Selvfinansiert, 2016

Yugal er et fransk groove metalband som ble dannet i 2009 og gav ut noen EP-er før de gav ut debutalbumet Chaos and Harmony i 2016. Som forventet fra moderne groove metal er det klare hint av både thrash og death metal i riffene og tempoet er for det meste aldri for raskt eller sakte for denne type musikk. Sånn sett er det typisk groove metal med sint vokal og riff som er lette å headbange til med tøff i trynet holdningen sjangeren er kjent for, men det dukker opp hint av musikk fra midtøsten i gitarene i noen av låtene som får Chaos and Harmony til å stå litt ut fra andre band. Det er god variasjon i riffene fra raske partier hvor thrashelementene kommer tydelig frem til de mer seige groove metalpartiene til de nevnte midtøsteninspirerte gitarene.

Chaos and Harmony er et tøft album slik man forventer fra groove metalsjangeren. Rett frem metal med de små elementene som gjør dem unike nok til å stå litt ut blant alle de andre groove metalbandene der ute. Hater man groove metal, så er det ingenting Yugal gjør på Chaos and Harmony som kommer til å overbevise noen til å bli fans. Men digger man groove metal og er ute etter noe som er fresht, så er det en selvfølge at man burde sjekke ut Chaos and Harmony. Det er fortsatt mulig å kjøpe CD-en på Bandcamp og selvsagt mulig å streame det gratis.

-------------------------------------------------------------------------

Disvoid er et eksperimentelt enmanns grindcoreband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre musikken på Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: