søndag, august 25, 2024

Metal Søndag 25. august


Dannet som Executioner i 1984, for så å skifte navn til Xecutioner i 1986, for tilslutt å bli til Obituary i 1988, så er de sammen med Death og Morbid Angel et av de mest ikoniske death metalbandene fra Floridascenen. For mange, så er Obituary bandet som satte standarden for hva death metal skulle være på 90-tallet med deres debut, Slowly We Rot fra 1989. Slowly We Rot er et album som føles like brutal ut i dag som da det kom ut i 1989. Det er ikke mangel på raske riff og tromming, men i motsetning til mye annen tidlig death metal, så er det mye mer fokus på seige riff fremfor å vise hvor raskt de kan spille. Det er mer et fokus på lage skikkelig god groove i musikken som fremmer den groteske atmosfæren i låtene. Selv om dette er ansett som et av de første skikkelige death metalalbumene, så er det ingen tvil om at mye av musikken er godt forankret i thrash, både gitartonen og trommingen har en viss følelse av thrash, men langt mer brutal og nærmere det vi forbinder med death metal i dag. Det er lite som minner om blast beats i trommingen selv om den er ganske så rask i de fleste låtene. En annen ting musikken på Slowly We Rot kan minne om er de legendariske black metalpionerene Hellhammer som senere ble til Celtic Frost. Mye av gitartonen og følelsen bak musikken har den samme sounden, så det er ikke så overraskende at de coveret en Celtic Frost låt på oppfølgeren.

Det er så mye jeg kunne ha skrevet om når det kommer til både hvor viktig og genialt Slowly We Rot er, men det er et album som allerede har så mye skrevet om det. Fra den hese growlingen som skulle bli en standard for sjangeren til riff som skulle bli kopiert i det uendelig av utallige band, så kunne Obituary ha splittet opp etter å ha gitt ut dette albumet og fremdeles bli nevnt som en av sjangerens viktigste band. Heldigvis gjorde de ikke det og gav ut flere klassikere. Slowly We Rot er et av de virkelig ikoniske albumene der ute, ikke bare for death metal, men for all tung musikk. En klassiker over klassikere.

-------------------------------------------------------------------------------

Druids of Eld er et australsk enmanns death doomband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre musikken på Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: