søndag, oktober 08, 2023

Metal Søndag 8. oktober


Nightmare on Elm Street er en av 80-tallets store skrekkfilmklassikere, og med tanke på at fans av skrekkfilmer og metalheads er to grupper som ofte overlappes av hverandre, så er det nesten en selvfølge at det er et heavy metalband som heter Elm Street. De er fra Melbourne i Australia og gikk under navnet Raid da de ble dannet i 2003. De ble til Elm street i 2008 og gav ut debuten Barbed Wire Metal i 2011. 39 minutter med hard og rask heavy metal fra start til slutt. Det er god gammeldags heavy metal slik den var på 80-tallet, men med et hint av thrash. Et thrashband de tydelig tar inspirasjon fra er Megadeth. Både vokal og riffene har en tydelig ettersmak av dem, men til tross av det, så er det ingen tvil om at Elm Street er godt forankret i tradisjonell heavy metal.

Barbed Wire Metal er et tydelig produkt av retro-heavy metalbølgen som startet på 2000-tallet, i og med at de har tatt heavy metal og strippet av all hard rock som ofte var en del av typisk heavy metal på 80-tallet, og konsentrert musikken til noe som kun kan beskrives som ren og ekte metal. Alt det jeg har beskrevet så langt er vell og bra, men det er en negativ ting jeg må si om Barbed Wire Metal. Jeg kjøpte albumet uten og først høre på det og viste ikke at de hadde sneket inn en kristen sang som hyller Jesus. Det gav en ekkel overraskelse på et ellers så tøft og bra heavy metalalbum. Men takler du en åpenlyst kristen låt, så er Barbed Wire Metal et album som er absolutt er verdt å sjekke ut.

-----------------------------------------------------------------------------------

Lividus er et amerikansk melodiøs death metalband som har gitt ut to selvfinansierte EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: