søndag, juni 04, 2023

Metal Søndag 4. juni


Metal er fullt av band som kopierer sounden til mer kjente band. Noen gjør det fordi de prøver å gå etter det som er suksessfullt, men jeg tror de fleste gjør det fordi de tilber en bestemt sound og ønsker mer musikk som høres akkurat sånn ut. Jeg tror det er det sistnevnte som gjelder for Texas bandet Putrilage. Det er ingen tvil om at de tilber Cannibal Corpse og ønsker mer death metal som høres akkurat ut som dem. For deres eneste album, Devouring the Gutted fra 2002, høres nesten akkurat ut som et Cannibal Corpse album. Det er hint av annen amerikansk death metal i sounden deres, men Cannibal Corpse er uten tvil deres hovedinspirasjon. Til og med platecoveret ser ut som et typisk platecover Cannibal Corpse ville ha brukt, bare litt dårligere tegnet. Og akkurat som platecoveret ikke er helt på samme nivå, så er selvsagt ikke musikken helt på samme nivå som det legendariske bandet de kopierer. Men det gjør ingenting siden dette er uansett tøff death metal av den gamle skole. Alt bare høres så riktig ut. Riffene er brutale som faen og vokalen er en dyp uforståelig growling som ikke er så ulik Chris Barnes sin growling tilbake på starten av 90-tallet da han fremdeles hadde en stemme og ikke hørtes ut som den parodien han er i dag.

Putrilage gjør en fantastisk jobb med å gjenskape sounden til gammel Cannibal Corpse. Selv om de aldri kan komme opp på samme nivå, så er alle låtene på Devouring the Gutted så utrolig tøffe og skaper den brutale følelsen. Putrilage har en ting som skiller dem ut fra bandet de tilber, og det er bruken av samples på starten av enkelte låter. Cannibal Corpse gjorde aldri det. Devouring the Gutted er med andre ord ikke det mest originale albumet her i verden, men det er uansett et veldig bra et for en hver blodtørstig fan av brutal og grotesk musikk om drap, tortur og likskjending. Ingen klassiker, men uansett et album jeg digger å høre ofte på.

------------------------------------------------------------------------------------

Last Twilight er et brasiliansk enmanns black metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre musikken på Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: