søndag, juni 11, 2023

Metal Søndag 11. juni


Jon Mikl Thor er uten tvil kongen av muskelrock. Profesjonell kroppsbygger og kjent fra b-filmer fra 80-tallet, så er det uten tvil hans band Thor, hvor han er vokalist, som er grunnen til han er en så ikonisk skikkelse blant fans av obskur heavy metal. Mens det første Thor albumet fra 70-tallet var et glam rockalbum, så gikk Thor for en mer rett frem heavy metal sound på 80-tallet. EP-en Unchained fra 1983 markerer dette stilskiftet som et lynnedslag. Fra åpningssporet Lightning Strikes Again til den instrumentale avslutningen på EP-en, så er det ingen tvil om at dette er ren og ekte heavy metal med riff og rytmer som fører til headbanging. Den rene energien og de catchy låtene er absolutt slik kvalitets metal fra året 1983 skal høres ut. Låta Lazer Eyes står litt ut med sin bruk av synth og mer kommersielle hard rocksound, men den har en god atmosfære og hører absolutt hjemme på Unchained. Dette er også utgivelsen med Thor sin kanskje mest ikoniske låt, Anger. Anger er ikke bare kjent fordi det er en veldig god midttempo låt som er lett å headbange til, men på grunn av musikkvideoen. Det er en av de mest corny og cheesy musikkvideoene som noen gang laget, og den er fantastisk i sin absolutte 80-tallsmagi.

Alle låtene på Unchained holder seg på et ganske så midttempo nivå. When Gods Collide har et litt raskere tempo mot slutten av låta, men utover det så er Unchained ikke den EP-en du setter på om du ønsker speed metal. Midttempo er hvor Thor briljerer med catchy låter. Man kan lure på om det er verdt å spore opp en gammel EP med bare seks låter og 20 minutter med musikk, og svaret er ja. Og det er ekstra lett å finne en utgave siden Unchained ble reutgitt på CD i 2015 med en time med musikk i former av bonusspor. Og på toppen av det, så kommer den med en DVD med to timer med Thor relatert materiale, inkludert den legendariske musikkvideoen for Anger med langt høyere lyd og bildekvalitet enn det du finner på Youtube. Elsker du ren og ekte metal, så er det en selvfølge at du skaffer deg Unchained av Thor.

---------------------------------------------------------------------------------------

Vela Pulsar er et internasjonalt symfonisk black metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: